Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Юни 30, 2025 10:20 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 43 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
 Посещаемостта на мачовете на Славия 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение 
За посещаемостта е виновно ръководството и естествено до известна степен и феновете. В Благоевград всеки мач имат минимум по 3000 души на стадиона и пак се пускат билети по левче за учащи и пенсионери, а при нас дори супер малката бройка евтини билети не е с ясен статус. Не се дават при никакви условия и за мен не е много редно въобще да има такива билети ( не крия че в момента се възползвам от тях). Става въпрос за това, че преди време се даваха само на членове на клуба, а сега на този, който по-бъзо се докопа до тях. За това са виновни от фен клуба. От друга страна преди може би не се продаваха всичките билети, защото членовете на клуба не са чак толкова много. Ръководството спокойно може да отпуска неограничен брой билети за, както казах вече, учащи и пенсионери. Така ще се стимулира посещаемостта. Естествено, че ще има много хора, които просто си нямат друга работа в събота вечер, но това е положението. Това за хилядите чакащи слависти на нисък старт си го избиийе от главите. Просто тези слависти вече ги няма! Също така бройката на феновете по никакъв начин не може да се увеличава, а само да намалява, защото днес ако дядо ти или баща ти не те направят славист, ти сам няма да станеш. Колко деца живеещи в Люлин, например, са слависти, защото много им допада отбора?

Пон Авг 27, 2007 3:15 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Посещаемостта на мачовете на Славия
White_Man_Pld написа:
Славия - Берое 700 души
Локомотев Пд - Славия 4000 души
Славия - Черно Море 900 души

Какво чакаш да ти кажем??Нямаш ли потенциала да си отговориш защо е така??........45-години мачкане и налагане на два отбора в София, после една пирова Титла, и пак 12 години нищо....Селянина и простака иска да е със силните драги, затова сме толкова!!Края на 60-те когато сме били повече все още от говеда и чорбари нещата са стояли по друг начин, 45 години това колко поколения са?, промиване на мозъци което продължава и до днес....отиди в една градина и попитай малките деца от кой отбор са!!100% са от Лефски повечето и другите от Цска....гордей се че си Славист, че си различен и отстоявай тази кауза!

пс. Замисли се върху стила си на писане...това не е като да пиеш по 12 бири :wink:

Изображение
www.zone1913.com

Пон Авг 27, 2007 3:55 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Отборът на Сламвия има много привърженици в цяла България - напълно съм съгласен с това.Но е и факт че отборът в момента има по малко привърженици отколто в 60 - те,70 -те или дори 80 - те години.Причините за това са комплексни и неми се коментират.Аз виждам два начина да се връне публиката: силни игри и победи над "Левски" и ЦСКА или впечатляваща серия в евротурнирите.Вярвайте ми че ако направим силен мач и бием на Армията на следващия мач ще имаме поне два пъти повече публика.Тъжната истина е че голяма част от феновете на отбора са обезверени и са се дистанцирали от Славия но въпреки всичко си остават слависти

Пон Авг 27, 2007 4:14 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ще се включа и аз, извинявайте не пиша често, да не кажа никак, но следя форума... започвам с миналото ..ами публиката идва на дадено спортно мероприятие за да изпита и друг род преживявания свързани не само с дадения футболен мач да кажем. Привържениците на даден отбор се възпитават от малки, колкото и тъпо да звучи но по-рано имаше цял отдел "пропаганда" в славия нищо че било комунистическа работа, те се занимаваха с рекламата. вие сега сами казвате че магазина не работи ...ами как ще дойдат хората тогава на мач, какво ще почустват на път за стадиона ? нищо. влизаш вътре и какво виждаш ? нищо . ЕН броя хора викат. стадиона е пълна кочина. Да не говорим за играта ни, която дай боже да се подобрява както е тръгнало. Прибираш се пускаш ТВ и гледаш Венци да говори за мъжество, защото той от друго не разбира. и как този отбор да има фенове?
Истината е че за да има публика трябва собствениците на клуба да я уважават и хората да идват с удоволствие на мач.Защото сега те не идват за да гледат футбол /пускаш ТВ и гледаш футбол, не нашата пародия/ те идват заради името и духа на СЛАВИЯ.
Повечето не помните момента когато щяхме да изпадаме ...тогава СЛАВИЯ имаше публика средно между 3500 и 8 000 души на мач...значи не играта е важна

Пон Авг 27, 2007 4:31 pm
Профил
Луд за връзване
Аватар

Мнение 
Дано има увеличаване на публиката!Аз за 1 година около мене зарибих 3-ма слависти да посещават мачовете,ще зарибя и други!Въпреки че не е лесно на мойта възраст(16-17 г) не са много хората,които ще предпочетат да отидат на мач пред тва да излезна с някое момиче или нещо такова...

Пон Авг 27, 2007 4:39 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
atm написа:
ще се включа и аз, извинявайте не пиша често, да не кажа никак, но следя форума... започвам с миналото ..ами публиката идва на дадено спортно мероприятие за да изпита и друг род преживявания свързани не само с дадения футболен мач да кажем. Привържениците на даден отбор се възпитават от малки, колкото и тъпо да звучи но по-рано имаше цял отдел "пропаганда" в славия нищо че било комунистическа работа, те се занимаваха с рекламата. вие сега сами казвате че магазина не работи ...ами как ще дойдат хората тогава на мач, какво ще почустват на път за стадиона ? нищо. влизаш вътре и какво виждаш ? нищо . ЕН броя хора викат. стадиона е пълна кочина. Да не говорим за играта ни, която дай боже да се подобрява както е тръгнало. Прибираш се пускаш ТВ и гледаш Венци да говори за мъжество, защото той от друго не разбира. и как този отбор да има фенове?
Истината е че за да има публика трябва собствениците на клуба да я уважават и хората да идват с удоволствие на мач.Защото сега те не идват за да гледат футбол /пускаш ТВ и гледаш футбол, не нашата пародия/ те идват заради името и духа на СЛАВИЯ.
Повечето не помните момента когато щяхме да изпадаме ...тогава СЛАВИЯ имаше публика средно между 3500 и 8 000 души на мач...значи не играта е важна

За това говорим - пълно отсъствие на стратегия от страна на ръководството за работа с привържениците и журналисти.Точно обратното -системно противопоставяне между фенове и ръководство от което никой не печели.Спокойно мога да кажа че от водещите клубове Славия е единстевният отбор без организарно лоби в журналистическите среди.Знам че не е много етично да плащаш на журналисти но в момента в България това е част от правилата на играта.Инвестираш в журналисти и те после ти създават медиен уют.Който не спазва правилата просто не печели.Всеки от другите отбори си има я радио я вестник я списание.Дори селяните от Надежда за мача в Румъния огранизират безплатна ВИП екскурзия за журналисти.А ние какво правим?

Пон Авг 27, 2007 4:43 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Причините да не се ходи на стадиона са много и различни. Всеки си знае защо. Но последното е ръководството, не се заблуждавайте. Аз ще ви дам две причини, първата - познавам 2-ма по-възрастни слависти, които не изпускаха мач до средата на 90-те. Сега им е скъпо, ако на някой не му се вярва, значи не вижда в каква държава живее. Втората е защо аз спрях - няма смисъл да си късам нервите за уговорена работа. Дали нашето ръководство, дали нашите играчи, дали анималистите са си опекли работата - все тая. Мисля, че повечето хора спряха да ходят по-скоро заради втората причина, няма интрига. То вече и по провинцията е така, като влезе отбор в А група айдеее пълен стадион 2-3 кръга, после наполовина и накрая - 1000 души.
P.S. И нека някой, който никога не е направил нещо през живота си да не дава за него категорични твърдения, а да се задоволи само с хипотези. Аз спрях да ходя на мачове и ви обясних защо, макар че има сигурно и още нещо.

Пон Авг 27, 2007 6:29 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ако продължавам така до края на полусезона според мен няма да имаме мач с по-малко от 1000 души, независимо кои срещу кой играеме!

Пон Авг 27, 2007 6:58 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 43 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща