Интервю със Стевица!Има амбиции да ни прави шампиони:)!!
Автор |
Съобщение |
jordas
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Сеп 23, 2006 10:28 pm Мнения: 1258 Местоположение: София
|
 Интервю със Стевица!Има амбиции да ни прави шампиони:)!!
Стевица Кузмановски:
Срещу ЦСКА няма да има авантажи
Искам не само евротурнири, но и да видя Славия шампион, признава треньорът
Треньорът на Славия Стевица Кузмановски даде интервю за "7 дни спорт" преди столичното дерби с ЦСКА в събота. Македонският специалист увери, че Славия ще излeзе за трите точки срещу лидера.
- Г-н Кузмановски, има ли сили Славия за нещо повече от почетна загуба срещу ЦСКА?
- Във всеки мач, независимо от съперника, Славия излиза за победа. Целта срещу ЦСКА е да постигнем добър резултат.
Независимо от загубата в Бургас срещу Черноморец, атмосферата в отбора е добра. Притесненията ми са насочени единствено около сглобяването на състава. След контузиите на Елтон и Саша Симонович ни сполетя и тежката травма на Ради Рангелов. Така преди дербито лазаретът ни е пълен.
- През последните пет години ЦСКА без проблеми печели този мач.
- Никога не съм се осланял на традиции и статистики. Рано или късно те ще бъдат нарушени. Задачата ми е да подготвя и мотивирам футболистите си, за да се противопоставят успешно на ЦСКА. Все пак сме домакини и трябва да търсим поне точката. Без съмнение червените са фаворити. Те са най-силният отбор в България и определено ще бъде тежко. ЦСКА разполага с отлична селекция и крупен бюджет, което също играе голяма роля. Въпреки всичко Славия ще се постарае да ги затрудни максимално.
- Възможно ли е червените да мислят повече за реванша с Тулуза и да ви подценят?
- Не вярвам. ЦСКА са сериозен, професионален отбор. Тяхната цел е влизане в групите на УЕФА, но определено този сезон ще направят и невъзможното, за да вдигнат шампионската титла. За подценяване и дума не може да става. Определено ни чака тежък мач. Авантажи няма да има.
- Какво е мнението ви за Стойчо Младенов?
- Лично не го познавам.
Лоша дума за колега няма да кажа
Зная какво е да си треньор в българското първенство и това е причината да уважавам всички в бранша.
- Трудно ли е?
- Зависи в кой клуб работиш и какви са целите, условията за работа и взаимоотношенията. В Славия всичко е перфектно.
- Славия е без грешка в домакинските си срещи, но при гостуванията отборът не е убедителен. Вашето обяснение?
- Това наистина е проблем. Ще се постарая в бъдеще да поправя някои навици на играчите. Не може да се говори за манталитет. Футболистите на Славия са качествени, но ще изисквам те да се раздават максимално и при гостуванията.
Влияние оказват и контузиите на основни играчи. Това най-ясно си пролича при гостуването на Черноморец. Заради това ще настоявам през зимната пауза да се поработи сериозно върху селекцията. Не искам да се оправдавам или да хвърлям вината другиму. Славия обаче се нуждае от по-дълга резервна скамейка. За класиране в евротурнирите или нещо по-голямо се изисква по-сериозна селекция.
- Налагате атакуващ стил на игра.
- Атаката и головете са кредото ми. Ще настоявам за привиличането на офанзивни футболисти. В момента Славия разполага с млади и талантливи играчи като Ники Петров, Митко Воденичаров и Орлин Орлинов. Изключително съм доволен от тях, но те са твърде млади и неопитни. Именно това пречи на Славия за нещо по-сериозно. Липсата на Саша Симонович и Елтон си пролича.
Трябва ми по-дълга пейка, за да наложа моя стил
- След загубата от Черноморец се заговори за бойкот. Има ли нещо вярно?
- Това са спекулации. Атмосферата на Овча купел е позитивна. Имам доверие във всички момчета. Що се отнася до мача в Бургас, там съперникът ни победи с нефутболни средства.
На този двубой нямаше нищо друго освен непрекъснато ритане, блъскане и рушене. Все пак целта оправдава средствата.
Славия пък не показа и 50% от възможностите си. Допуснахме елементарни грешки в защита и логично загубихме.
- След загубата футболистите бяха глобени. Това действа ли?
- Във всеки клуб има премии и глоби. Не е станало нищо фатално. Дано след срещата с ЦСКА момчетата да се поздравят с добри премии.
- Несменяемите допреди сезон Илия Илиев и Георги Мечечиев сега по-често се задържат на резервната скамейка. Защо?
- Това са играчи, дали много на Славия. От началото на първенството обаче те не са концентрирани и не показват потенциала си. Съвсем естествено, давам шанс на конкурентите им. Ще играят тези, които се раздават максимално в тренировките и официалните мачове.
- Как се представят новите футболисти?
- Определено са добри. Доволен съм от тях.
Елтон и Ортега не спират да вкарват
Дяков е стабилен и постоянен в защита. Йордан Господинов също е класа. Има още какво да се желае от Мартин Христов, но вярвам, че и той бързо ще се интегрира.
- Бяхте треньор на Беласица, но напуснахте Петрич със скандал. Какво точно се случи?
- Винаги съм мислил за бъдещето и не се връщам назад. Не е в стила ми да коментирам предишните си работодатели. В Беласица свърших доста добри неща. Отборът играеше приятен футбол, хората в града се радваха. Ето, това помня. Другите истории не са важни, те са забравени. Сега мисля единствено за Славия - как да изградя силен отбор, който да е достоен конкурент на грандовете.
- Имате ли амбиции да класирате отбора за евротурнирите?
- Не само това, но и да направя отбора шампион. Условията за работа на Овча купел са супер, клубът има потенциал. Нуждая се от няколко качествени попълнения. Да, трудно ще е, но Славия е отбор с име и минало.
- Президентът Венцеслав Стефанов често сменя треньорите, това притеснява ли ви?
- Няма от какво да се плаша. В момента мисля единствено за предстоящия мач с ЦСКА. Иначе отношенията ни с г-н Стефанов са перфектни. Задачата ми е да работя професионално и отборът да върви. Ако резултатите са налице, тогава няма от какво да се притеснявам.
- По-силно ли е това първенство от миналото?
- Всяка година става все по-интересно. След доминацията на "Левски" през последните години сега забелязвам изравняване на силите на върха. Грандовете започнаха да губят по-често точки. Има още какво да се желае по отношение на красота, класа, изпълнения и отигравания. Все пак атрактивният футбол привлича хората по трибуните.
- Как ще класирате първенствата на България, Македония и Сърбия?
- Българско, сръбско, македонско.
- Следите ли националния отбор на България?
- Естествено. След загубата ви в Холандия шансовете за класиране намаляха. Сега положението е такова, че трябва да гледате какво ще става в чуждите къщи
България има шансове за класиране. Проблемите на отбора идват най вече от разногласия в съблекалнята. България разполага с качествени изпълнители. Ако всички играят в екип, шансовете ви за класиране се увеличават.
- Определят ви като един от малкото интелигентни, сдържани и отзивчиви треньори в българското първенство.
- Винаги се старая да работя професионално и с любов. Да нося наслада и позитивност на футболистите, ръководството и феновете. Ще продължа да съм коректен с журналисти, съперници и съдии. Възпитанието и културата ми не ми позволяват да действам по друг начин. На тези години няма смисъл да се правя на модерен и интересен.
Визитка
Стевица Кузмановски е роден на 16 ноември 1962 г. в Тетово (Македония). Завършва треньорската школа в Белград. Играл е в Партизан (Белград), ОФК Београд и турските Коджаелиспор, Галатасарай, Анталия и Ескишехир. Приключва кариерата си на 38 години през 2002 г. Започва като помощник-треньор на ОФК Београд. В "А" група дебютира на 15.10.2005 г. в мача Беласица - Славия (2:0).
_________________ ЗНАМЕТО НА СЛАВИЯ СЕ ВЕЕ, СОФИЯ С НЕГО СЕ ГОРДЕЕ......
www.zone1913.com
|
Сря Сеп 26, 2007 11:09 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
А какво друго да каже?Искам да работя но ми пречат???????
|
Чет Сеп 27, 2007 8:02 am |
|
 |
gesha
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Юни 10, 2004 1:16 pm Мнения: 720 Местоположение: In the middle of nowhere!
|
Това какво ще каже не е толкова важно, но това какво ще напарви е от огромно значение! Дано се задържи повече време, дано има възможност да привлече качествени играчи зимата и най-вече дано от ръководството не му пречат да си работата. Рано или късно успехите ще са на лице!
_________________ Аз кат говорим не приказвам ...
|
Чет Сеп 27, 2007 10:04 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
Миналата година Ратко ги разправяше същите неща. Преди това и Йешич и Оларевич. Българските треньори, които се изредиха ползваха почти същите клишета, но бяха една идея по - въздържани. Екс- югославяните имат понапомпано самочувствие, което им е наследство от времето на Тито. Дано успее Стевица, но това не зависи изобщо от него. Нека поне да прехвърли частица от самочувствието си на играчите, защото то е основният липсващ елемент в играта ни срещу силните отбори.
|
Чет Сеп 27, 2007 10:19 am |
|
 |
CategoryC
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 2:27 pm Мнения: 1722 Местоположение: BERN
|
 abe
Abe i toja e edin filmiran ot vsjakade
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xQx7NzUlpvk
|
Чет Сеп 27, 2007 10:32 am |
|
 |
Spiro
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 4:36 pm Мнения: 3904 Местоположение: Sofia
|
 АЙДЕ, БЕЛИТЕ
Не си спомням кога за последно треньор на Славия се е осмелил да каже, че иска да направи отбора шампион. Евала за тия думи на Стевица! Пожелавам му от сърце да е живи здрав, и да изпълни заканата си!
_________________ СЛАВИЯ Е ЛЕГЕНДА - ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ НЕЯ - БЕЛИ ШАМПИОНИ !
|
Чет Сеп 27, 2007 12:19 pm |
|
 |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Мога да ви кажа, че Стевица е точен човек, имал съм възможност да разговарям с него не 1 път, и съм сигурен, че това което има за цел ще го гони до последно... помнете ме думите...
Чет Сеп 27, 2007 12:50 pm |
|
 |
service_crew
Модератор
Регистриран на: Чет Сеп 29, 2005 12:00 am Мнения: 3232 Местоположение: Гетото
|
mito00 написа: Мога да ви кажа, че Стевица е точен човек, имал съм възможност да разговарям с него не 1 път, и съм сигурен, че това което има за цел ще го гони до последно... помнете ме думите...
Като за начало дано подгони ЦСКА-то в събота !!!
Чет Сеп 27, 2007 2:49 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
 Re: АЙДЕ, БЕЛИТЕ
Spiro написа: Не си спомням кога за последно треньор на Славия се е осмелил да каже, че иска да направи отбора шампион. Евала за тия думи на Стевица! Пожелавам му от сърце да е живи здрав, и да изпълни заканата си!
Преди десетина месеца Ратко разправяше, че миналата година ще играем грамотно, тази година сме в тройката, а до 3 години ставаме шампион и то такъв шампион, който трудно може да бъде детрониран някога, защото успехът ще е стъпил на здрава основа.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Чет Сеп 27, 2007 3:03 pm |
|
 |
|