Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Юли 04, 2025 4:59 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
 Едно интервю на Здравко Лазаров 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Едно интервю на Здравко Лазаров
Ето едно много добро интервю на Лазаров пред "Топспорт":

Здравко Лазаров: Нямам приказка с Наско Сираков и Стоилов

Всички в тима се надяваме да ударим "Левски", твърди нападателят

Играчът на Славия Здравко Лазаров ще бъде едно от главните действащи лица в днешното столично дерби между „белите” и „сините”. Бившият играч на "Левски" не за първи път ще излезе срещу тима от „Герена”, като се надява да запише победа - този път с екипа на Славия.

- Здравко, ще продължите ли победната си серия и срещу "Левски"?
- Всички в Славия искрено се надяваме да ударим и "Левски", което ще е седмата ни поредна победа в първенството. Имаме сили да го сторим, но сме сигурни, че няма да ни е лесно. Все пак "Левски" си е "Левски". Те са в криза, но след като върнаха Мъри, със сигурност ще излязат пределно мотивирани, защото ако ни победят, отново ще останат в борбата за титлата. Аз и съотборниците ми обаче ще продължим да играем футбола, който поднасяме в последните срещи.

- Явно искате да зимувате на второто място?
- Разбира се, че желаем. Четох при вас, че близо 18 години отборът на Славия не е бил на второто място на полусезона. Сега имаме сили да се противопоставим на всеки. Смея да твърдя, че нашият тим играе по-добър футбол от "Левски" и ЦСКА.

- Мислиш ли, че сегашния ти престой в Славия може да се окаже по-успешен от предишния?
- Май така се очертава да бъде. Преди да се завърна от Турция и през ум не ми е минавало, че ще си дойда тук и ще бия наред със Славия. Много се радвам и не съжалявам, че напуснах Турция.

- А съжаляваш ли, че не се върна в "Левски"?
- Бях много близо да облека отново синята фланелка, но не знам какво всъщност стана? Те отпаднаха от Тампере и повече никой не ми се обади. Приех офертата на Венци Стефанов, който е много точен човек. В Славия всичко е перфектно. Треньорът Стевица Кузмановски е отличен специалист, колективът ни е страхотен. Приятно съм изненадан, че на "Овча купел" си плащат всичко до стотинка, било то премия или заплата. Нито ден не ни бавят възнагражденията, което едва ли го има в другите клубове в България.

- Много хора казват, че именно ти си вдъхнал увереност на Славия и благодарение на теб и Стевица Кузмановски идват победите...
- Не говорете така. Това само може да ме ласкае, но не мисля, че аз нося Славия на гърба си. Фугата, Данчо Петков, Симонович са опити играчи, които също са «виновни» за успехите на отбора. Просто съставът е страхотен. Дано бием "Левски", а след това и "Ботев" за купата, с което ще поднесем поредната порция радости на феновете ни. Все пак ще си заработим и премии.

- Да, но ще докарате Венци Стефанов до фалит с тези премии, които трябва да ви изплаща след всеки мач?

- Венци да му мисли... (Усмихва се.)

- Мислил ли си как ще отпразнуваш вкарването на гол във вратата на "Левски"?
- Нека вкарам, пък на момента ще го измисля.

- Откакто се завърна у нас, няма мач, в който да не си предоставил на феновете някакво атрактивно отиграване. То не бяха задни ножици, странични...
- Опитвам се да се забавлявам. Искам да ми се отдаде възможност и срещу "Левски" да направя някакво ефектно отиграване.

- Какво си спомняш от мачовете ти срещу "Левски"?

- Играл съм срещу тях с екипа на Миньор (Пк), ЦСКА и Славия. Излизал съм много пъти срещу "Левски", но никога няма да забравя срещата в Перник през 1998 година, когато вкарах от дузпа и ги бихме с 2:1. Това беше уникален мач и винаги ще се помни. Трудно стигнахме до успеха, но бе нормално, защото останахме с 9 души заради два червени картона.

- С каква нагласа ще излезеш в сегашното дерби?
- Не тая някаква злоба, че да си мъстя на "Левски". Просто искам да им вкарам гол и Славия да запази второто място.

- Контактуваш ли с някой от "Левски"?
- Не особено. Иначе се имам с момчетата, които са в националния отбор. С Наско Сираков и с Мъри Стоилов нямам приказка.

- Защо?

- Не искам да коментирам...

- Не само ти, но и още няколко играчи от Славия сте преминали през "Левски". Какво си говорите преди дербито?

- Със Саша Симонович и Владо Иванов-Фугата се надъхваме яко. Искаме да вземем трите точки от "Левски". Нищо по-специално не сме разговаряли за престоите си на "Герена". Сега мислим само за Славия и феновете на този отбор, които се надявам да ни подкрепят във всеки мач. Ние знаем как да продължим да ги радваме.

- Имаш ли намерения да останеш и през пролетния полусезон на "Овча купел"?

- На този етап нищо не мога да кажа. Бъдещето ще покаже дали отново ще заиграя зад граница, или ще остана тук. В "А" група се забавлявам и много се радвам, че се върнах.

- Играл си и преди в купата на УЕФА. Не искаш ли и със Славия да го сториш?
- Разбира се, че го искам. Трудно ще е през пролетта, но ако остана, мисля, че мога да помогна на отбора да участва в евротурнирите през есента на 2008 година.

Съб Дек 08, 2007 7:29 am
Профил WWW
Пристрастен

Мнение 
Евалата на момчето.Такива интервюта само може да ни радват!Очевидно всичко в отбора е перфектно.

Съб Дек 08, 2007 12:09 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
само да остане поне до края на сезона...

Съб Дек 08, 2007 4:04 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 4 мнения ]