Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Май 02, 2025 9:57 pm

Отговори на тема  [ 1294 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 130  Следваща
 Венци в атака... 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение 
Едни от най - добрите Му изказвания.

Сря Дек 05, 2007 10:23 am
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
Цитат:
Президентът на Славия Венци Стефанов заяви в ефира на Спортно шоу Гонг, че не иска да коментира отбори извън челната тройка, но въпреки това голяма част от интервюто шефът на „белите” отдели за "Левски" (който във временното класиране е четвърти).

Той не изневери на стила си и се „заяде” с ръководството на „сините”, с които имат закачка от известно време, като дори сподели, че Станимир Стоилов би работил само с косачката на стадиона в „Овча купел”, а колкото до Сираков – „Той не е за жалене, има си каре, с което да играе на карти, а Стоилов не може да влезе в това каре, тъй като не може покер.”

Венци Стефанов коментира оставките на Сираков и Стоилов: „На Батков сигурно му е писнало и затова им е бил боца.”

Освен това Стефанов сподели, че неговото желание е в А група да се състезават 10 отбора, както и да види отново Славия шампион.

„Аз отбори извън тройката не искам да коментирам. Славия при всички случаи ще играе в зона УЕФА, тогава когато има отбор, да не става като Тампере-Мампере и т.н. Футболистите са хора. Тези момчета имат право, при положение, че им се отдават възможности да играят в други тимове с по-добри условия, поне да не им пречим. От осанна до разпни го има само една крачка. Искам Славия да бъде голям отбор.

Не сме във времето на комунизма, за да си поставяме срокове и петилетки, но мисля че основите са сложени и съвсем скоро България няма да се срамува с този тим в Европа.”

„Аз не мисля, че съм сменил толкова много треньори в Славия. Човек обаче трябва да пробва. Като се жениш как е – пробваш. Ами ако не върви, по-добре да го смениш, дай Боже вече да съм уцелил треньора.”

„Аз искам първо да подчертая дебело, Славия не е Венци Стефанов. Ние сме група хора, които до сега сме се занимавали и решенията не ги взимам само аз, решенията са колективни и според нас момчетата не трябва да бъдат обременявани с някакви задачи, които ако не се изпълнят, да го преживяват като някаква тегоба. Апетитът идва с яденето.”

На въпрос свързан с претенциите на Венци Стефанов за националния отбор на България и обвиненията, че "Левски" използва тима, за да продаде футболистите си в чужбина: „Това се отнася за хора, които не могат да продават от другаде освен от националния отбор. Нито Рангелов, Караславов, Тошко Колев не бяха викани от националния отбор. Единствено Чавдар Янков. Моите претенции са били само да не се използва националният като сергия за футболисти, които са изчерпани и да искаш да ги дадеш някъде. Например, Топузаков, Телкийски, Томашич. Със Стоилов, докато беше селекционер съм разговарял само веднъж и тогава му казах, че не трябва да се подиграва не само с футболистите на Славия, но и с който и да е отбор. Не бива да пренебрегваш играчи на ЦСКА, Славия и др. „

Венци Стефанов разкри и любопитна подробност от договора на Едуард Ераносян в АПОП: „Мога да ви кажа, че Ераносян има клауза в договора – ако бъде поканен в националния, той ще бъде освободен.”

Освен това той заяви, че треньор на националите ни трябва да остане Димитър Пенев, тъй като повече играчи са зад него. „Много уважавам Боби Михайлов. Той е дипломат, и може да балансира. Аз на негово място нямаше да издържа. Особено, ако на главата ти висят четири-пет нахалника. Футболистът на "Левски" трябва да бъде наказан за толкова, колкото и Йордан Тодоров ще отсъства. Боримиров трябва да отнесе същото наказание, защото си позволи да нанесе една тупаница на мача - но това няма да се случи, защото са играчи на "Левски". При Славков беше по-различно, поне не се оказваше такъв натиск. Червеният картон няма да вади хляба на Данчо Тодоров.”

Венци Стефанов потвърди, че Славия е била зад предложението да има дублиращи тимове на водещите клубове у нас. Освен това, той сподели, че е за предложението в А група да останат само 10 отбора: „Преди 6 години го поисках това нещо. С Наско Сираков разговарях тогава. Още Вуцов беше във футболния съюз и мисля, че само един освен мен гласуваха за 16 клуба.”

„Боре Александров не е лош ръководител. Той не свири мачовете, дали ще е той или братовчед му, няма никакво значение. Ако нито един от съдиите не е преследван с някакво предложение, те щат не щат ще свирят както трябва.”

Това е интервю в ГОНГ !!!

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Сря Дек 05, 2007 1:44 pm
Профил ICQ
Познат
Аватар

Мнение 
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ СЛАВИЯ НЕ Е ВЕНЦИ СТЕФАНОВ БЕ
ВИЕ ПЪК-МНОГО ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ПРЕХВЪРЛЯТЕ НА ЧОВЕКА :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Пон Дек 17, 2007 11:14 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
slavia_forever_club написа:
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ СЛАВИЯ НЕ Е ВЕНЦИ СТЕФАНОВ БЕ
ВИЕ ПЪК-МНОГО ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ПРЕХВЪРЛЯТЕ НА ЧОВЕКА :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Тука пак не позна ключовата думичка ...

САМО СЛАВИЯ!

Пон Дек 17, 2007 8:53 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Честно казано, който и да поеме националния, ми е все едно. Само онова момченце от "Левски" (Станимир Стоилов) не трябва да бъде наставник на "А" отбора. :D

Вто Дек 18, 2007 2:50 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново не пропусна възможността да иронизира шампиона "Левски".

Колоритният бос на "белите" пак се изказа по култов начин заради информациите, че Чавдар Янков е желан на "Герена" за пролетта.

"И аз искам Лео Меси в Славия, но няма как да стане. "Левски" по-лесно ще вземе извънземно, отколкото Чавдар Янков", надсмя се над "сините" Стефанов, цитиран от "Меридиан Мач".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение
www.zone1913.com

Съб Дек 29, 2007 1:45 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Изображение

Съб Дек 29, 2007 10:14 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение venci
na toja mu e valjal snjag na mozaka,da napravi njakoi transfer stiga se e zajagdal s dobitaka

Нед Дек 30, 2007 2:59 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Венци Стефанов: Момченцата в БФС не стават

Националният е икона, но Сираков ще пробва да влияе и на Марков, смята босът на Славия

Три години след като героите от САЩ’94 обявиха курс за сваляне на Иван Славков от власт, все още много от проблемите, завещани по време на Батето, не са решени от ръководството на БФС. Свързахме се с един от най-влиятелните хора в тогавашното управление – президента на Славия Венцеслав Стефанов, за да разговаряме по най-актуалните въпроси от футбола ни в последните седмици.

Господин Стефанов, как оценявате избора на Боби Михайлов да назначи Пламен Марков в националния отбор?

- Вижте... Боби си е президент на БФС и той си решава. Надявам се, че завръщането на Марков ще е за доброто на българския футбол.

Той ли беше най-подходящият кандидат? Самият вие признахте, че Олег Романцев ви е подвел за финансовите си изисквания...

- Да, точно така беше, за което вече се извиних. Оттук нататък обаче само Боби знае дали е имал и друг избор. Но дори да е било така, предполагам, че Пламен Марков е бил най-качественият вариант.

В щаба на новия селекционер влиза и Петър Александров. Като футболист той е играл и за Славия, и за "Левски". Чии интереси според вас ще брани той – на белите или на сините?

- Аз смятам, че нито Александров, нито който и да е друг от помощниците ще може да влияе върху Марков. Пък дано Пламен взима решенията според съвестта си.

Способен ли е той да пресече влиянието на отделни мениджъри при националите?

- При предишния му престой начело на тима, когато се класирахме за европейското в Португалия, не забелязах да има интриги от подобно естество. Надявам се и този път да успее да се опази от тях.

Защо футболисти като Димитър Телкийски, Елин Топузаков и Христо Йовов, които бяха в основата на успехите на "Левски", бяха продадени в закъсали клубове от в първенствата на Кипър и Израел?

- Това просто е поредното доказателство, че съм бил прав във всичко, което говорих в последните две години – тези момчета просто не стават за националния отбор. Друг е въпросът, че и тогава, и сега Наско Сираков ще има голямо влияние. Затова се надявам, че Пламен ще успее да го задържи настрана. Дано не се подведе, защото нали знаете – първи път стомна, втори път стомна, на третия стомната ще се счупи. Искам дебело да подчертая – представителният състав на България е икона. И не бива да се правят никакви компромиси с нея. Трябва само най-силните да играят в него. Не искам да правя паралели, но съм убеден, че ако някои момчета, които повече от другите заслужаваха да получават повиквателни, бяха в тима, нещата щяха да са далеч по-различни. Сто процента щяхме да сме на европейското първенство тази година.

С оглед на футболистите, с които страната ни разполага, какви са шансовете ни да се класираме на мондиала в ЮАР?

- Огромни. Ние разполагаме с много качествени състезатели. Ако им се даде възможността да се изявят, ще продължим напред без никакви проблеми. Много е важно обаче и как селекционерът ще мотивира играчите. Нито Пламен Марков, нито който и да е друг, ще научи Бербатов да бележи повече голове, ще направи Мартин по-бърз или Стилян по-борбен. На състава ни не му трябва треньор, а селекционер. Пенев беше много добър в това. Той има нюх, който му помага да избере най-подходящото в дадената ситуация.

От голямо значение обаче е и програмата за квалификациите. Според вас тя добра или лоша е за България?

- Знам, че има само един човек в тази държава, който разбира от тези неща. Радвам се, че беше привлечен в екипа. Иван Вуцов е, меко казано, корифей. В страната ни няма друг, който повече да разбира от организацията на футбола на различните нива. Ако шефовете на БФС по-често се вслушват в него, няма да сбъркат.

Има вариант Вуцов да бъде назначен и като главен съгледвач на националите...

- Всеки, който може да помогне с нещо, ще е полезен. За мен Вуцов е човекът, който се справя най-добре със съставянето на програми за първенства и подготовка на националния тим. Има една притча за един цар, който избил всички възрастни хора в кралството, защото нищо не работели, а само ядeли. След две-три години дошла една болест, която никой от живите не познавал, и унищожила цялата нация. Подобно нещо можеше да се случи и с футбола ни, ако не бе привикан Вуцов. Опитни хора като него трябва да бъдат търсени, независимо че са от “другите” или “не от нашите”. Защото повечето момченца от САЩ’94 вече доказаха, че нищо не става от тях. Единствено Борислав Михайлов заслужава да е на поста си. Той е човек, който може да бъде и политик, и ръководител. Другите са абсолютни некадърници. Затова нека този, който е кмет, да си гледа кметуването, а тези, които са директори в разни клубове, да се съсредоточат върху работата си там.

Точно преди три години бе обявено началото на голямата промяна във футбола ни. Какво се промени и кои са проблемите, които ръководството на БФС още не е решило?

- И до днес не съм почувствал някаква промяна, която да е за доброто на спорта. Просто няма такава. За съжаление много хора се бъркат на Боби и това пречи на развитието. Преди да дойдат на власт, обещаваха – “ще направим това”, “ще направим онова”. Но се получи като в поговорката “И аз мога, и тате може, ама козата си сака пръч”...

Доволен ли сте от селекцията на Славия дотук и ще привличате ли още нови попълнения?

- Засега не смятаме да взимаме други футболисти. Но има предостатъчно време и ако изскочи нещо добро, ще се възползваме.

Медиите в Черна гора написаха, че следите младежкия национал Игуманович...

- И аз, и Стевица Кузмановски, останахме изненадани от тази новина. Не го бях и чувал това момче. Може да е страхотен футболист, но на този етап не е обект на интереса ни.

Има ли развитие по трансфера на Славчо Георгиевски в Германия?

- Не. Засега и той, и Симонович остават. Сериозното предложение за Славчо не беше от Бундеслигата, а от Китай. Той обаче предпочете да си остане тук. Така че в момента са наши футболисти. Ако си намерят добри клубове в чужбина обаче, няма да ги спираме.

Пет Яну 18, 2008 3:01 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Венци Стефанов: Пламен вика Вагнер и Томашич, защото са за продан

Явно и при Марков ще е същото, отново други ще му определят състава, изригна босът на Славия
Президентът на Славия Венци Стефанов научи от Топспорт.бг избраниците на Пламен Марков за контролата със Северна Ирландия на 6 февруари в Белфаст. След като разбра, че Асен Караславов отново е без повиквателна, Стефанов нападна спеца от Севлиево.

"Как може? Това е подигравка! С какво Асен отстъпва на Вагнер и Томашич? Обяснимо е... те не бяха продадени, но предстоят техни трансфери. Вижте какво стана с Мечо-Клечо, Топчо и Йовов! Пласираха ги в разни неизвестни тимчета и те вече не са част от националния.

Защо заради Вагнер и Томашич ще страдат българските футболисти. На Караславов му се плаче. Той очакваше Пламен да разчита на него, но явно скоро няма да облече националната фланелка. Писна ми. Явно и на Пламен друг ще му реди състава. Това е жалка картинка", изригна босът на Славия, който в момента е в чужбина.

"Единственото, което ме радва е повиквателната на Митко Рангелов. То оставаше и него да не повика. Представя се блестящо в Енерги. Мястото му наистина е в националния отбор", каза Стефанов.

Босът на Славия добави, че операцията на Орлин Орлинов е преминала успешно днес. Както вчера Топспорт.бг единствен информира носът на младока бе счупен от Георги Самокишев на тренировка на "белите" в Правец. "Кофти за Орлин, но всичко мина успешно и до десетина дни ще започне тренировки", каза Стефанов

Вто Яну 22, 2008 3:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1294 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 130  Следваща