Национален Клуб на Слависта
Форум
|
Регистрация •
Въпроси/Отговори
• Търсене • Влез
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Whitesnake
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 4:18 pm Мнения: 268 Местоположение: София
|
 Най - силен футбол
Три въпроса:
1. През кой сме имали най - силно вътрешно първенство?
2. Кой период е най - успешен за Славия?
3. Кой период е най - успешен за националния отбор?
|
Пон Фев 18, 2008 8:16 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Темата е позната и обсъждана във форума. Поне що се отнася до Славия. Но е интересно да видим какво мислят и новите потребители - от тогава има доста нови активни юзъри.
Давам схематично отговорите, понеже нямам много време:
1. През периода 1960 - 1974 сме имали най - силно първенство. Фактите са налице - националният отбор е бил съставен изцяло от играчи от "А" група (по понятни причини не е можело и д бъде по друг начин), а сме преодолявали 4 пъти квалификациите за световни финали. Играем и четвъртфинал на първото европейско първенство, което ни отрежда 5-о място. да не говорим, че за клубовете ни е било нещо нормално да бият силни западни отбори в европейските турнири, а ние и ЦСКА дори играем полуфинали.
2. Тук за мен безспорният отговор е края на 30-те и началото на 40-те. През 60-те също имаме редица успехи, но в първия период сме запълнили голяма част от клубната витрина.
3. Повечето ще кажат, че това са 2-3 години около световното в САЩ. За мен обаче това беше един връх в дванадесетгодишен силен цикъл на националния отбор, който обхваща годините между 1985 и 1997. През тези години преодоляхме 4 пъти квалификационни групи за СП и ЕП, като през 1986 стигнахме осминафинал и играхме много добре, за 1994 всичко е казано, в Англия през 1996 се представихме повече от достойно. През целия този период постигахме много престижни и важни победи, а и си биехме Франция и Германия като тъпан.
|
Пон Фев 18, 2008 8:37 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Бих се ангажирал само с отговор на втория въпрос.За мене това е отборът на Славия от втората половина на 70 - ти и началото на 80 те години.Тогава сме имали наистина страхотен отбор с 7 - 8 национали.Този от началото на 40 - те години или от средата на 60 - те също са много качествени но моят фаворит си остава отборът на Желязков и Чавдар Цветков.Може би защото съм слушал прекалено много разкази на по -стари фенове за атрактивния и нападателен футбол който сме играли тогава / а и фенове на "Левски" и ЦСКА са ми признавали колко страх ги е било когато е идвал мача със Славия/.
|
Пон Фев 18, 2008 9:01 am |
|
 |
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|