Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Май 03, 2025 10:37 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 192 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
 Бялата Бундеслига 

Кой отбор ще завърши на най - предно място?
Хановер 74%  74%  [ 46 ]
Дуисбург 5%  5%  [ 3 ]
Енерги 21%  21%  [ 13 ]
Общо гласове : 62

Бялата Бундеслига 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение 
Благо Георгиев: Ако изпаднем отивам в Англия
Сря, 2008-05-07 11:11

Един мач беше нужен на Благой Георгиев, за да се превърне от твърда резерва в герой за Дуисбург. Благодарение на брилянтната игра на българския национал тимът му запази макар и минимални шансове за оставане в първа Бундеслига. На дъното е страшно. 6 отбора, между които и Енерги на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов, се борят за оцеляване. "Зебрите" останаха в битката, след като биха Байер 3:2. Бившият славист асистира за изравнителното попадение и сам реализира победния гол секунди преди края. Пресата в Германия не спести добрите думи за Георгиев. В интервю за "Стандарт" Благо разказва:

- Благо, много се спекулира около теб последно време, какво ще е бъдещето ти?
- Сега съм концентриран върху спасяването на Дуисбург. Ние сме най-силно играещият отбор от последните, но така се стекоха обстоятелствата, че сме в зоната на изпадащите.
- Ако Дуисбург изпадне, ще останеш ли в тима?
- Ако наистина изпаднем, 100% ще сменя отбора. Не ми се играе във вторите дивизии. Ако все пак успеем да издрапаме и да играем още една година в Първа Бундеслига, ще остана в зависимост от условията, които ми предложат. Ръководството иска да ме задържи на всяка цена. Има оферти за мен, но е още рано.
- Какви оферти?
- От Германия и Англия. Добри отбора са, но пак казвам, че сега съм концентриран върху последните ни мачове. Те са много важни и трябва да изиграем на живот и смърт
- Възможно ли е да се върнеш в България, и "Левски", и ЦСКА проявяваха интерес към теб?
- Това е изключено. Скоро нямам никакво намерение да се връщам в България, особено за да играя в "Левски" или ЦСКА. Това са глупости, които не искам да коментирам.
- Какво е твоето желание?
- Моето желание е да съм жив и здрав на първо място, пък после ще видим за футбола.
- Тръгна много силно, но като че ли имаше спад в играта ти, защо се получи така?
- Такова нещо не е имало. Играх почти във всеки мач. Май съм пропуснал само три от двубоите. Треньорът ми се доверява и аз не мисля, че съм го разочаровал с нещо. Лично за мен това е стабилен сезон. Очаквам все по-добри такива оттук нататък.
- Мислиш ли за сватба?
- Все още не. За всичко си има време и място. Като дойде време, ще мисля, сега имам доста проблеми. Искам първо да ги реша, после ще мисля за каквото и да е било друго.
- Защо се получи така, че сменяш отборите често?
- Не знам, често казано. Досега съм бил само преотстъпван, може би това е причината. И на мен ми се иска да се задържа повече някъде, но така се получават нещата.
- Сега каква кола караш?
- Служебната. Или тази, с която съм от началото на престоя ми тук.
- Любимите ти заведения в Германия?
-Нямам много време за заведения. Предпочитам да си седя вкъщи пред компютъра и да следя новините.
- Нова татуировка?
- Ами не. Карам си със старите (смее се). Харесвам се с тези и сигурно няма да си променям нищо скоро време.
- Чуваш ли се с бразилеца Аилтон, бяхте близки от престоя в Цървена звезда?
- Последно време не, но иначе си говорим много често. Сега той е в Металург (Донецк) и се старае да си върне формата, която имаше преди. Той е страхотен човек и приятел. Липсва ми тук, но така е във футбола.
- Тази година Славия стана на 95 години, какво ще пожелаеш на всички в белия клуб?
- Най-вече здраве. Славия е най-старият отбор в България, това си е истинско събитие. Много се радвам.
- Следиш ли изявите на бившия ти клуб?
- Да. С Венци Стефанов се чуваме често. Той ми разказва. Аз много често следя и гледам репортажи от Славия по Интернет. Сега "белите" имат реален шанс да се класират за УЕФА - нещо, което нашето поколение не успя да направи. Надявам се искрено това да стане и стискам палци. Даже скоро бях в България и посетих отбора. Пожелах им успех.
- За празниците ли беше в България?
- Да. За Великден си бях в България. Използвам всеки удобен момент да си дойда, защото носталгията ме наляга. Все пак аз съм професионалист и си върша работата.
- Кой победи при чукането с яйца?
- Мама ме победи на финала. Биячът ми не издържа. Моето беше специално синьо-бяло яйце, каквито са и екипите ни в Дуисбург.
- Минаваше за плейбой, в тази връзка как ще коментираш непрекъснатите писания, които свързват Бербатов с манекенки?
- Ами за мен това са глупости. Медиите много хиперболизират нещата. Доста измислици има поне според мен.
- А на теб случвало ли ти се е?
- Не, дай Боже, да не ми се случва.
- Какво мислиш за случая със Стоичков и фотографа?
- Всеки си има глава на раменете. За мен и двамата са виновни, но всичко тръгва от фотографа. И все пак много странна случка.
- Готвиш ли се за националния отбор?
- Да. Имаме контроли. Всички искаме да се подготвим добри за световните квалификации и да зарадваме хората. Една от основните ни цели е да върнем публиката на националния отбор на България по трибуните.
- Как оценяваш шансовете ни за класиране?
- Имаме ги. Италия е абсолютният фаворит, а Ирландия - основният ни конкурент, без да омаловажавам другите отбори. Можем да се справим с конкуренцията.

Сря Май 07, 2008 11:21 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Енерги математически остава.

Нед Май 11, 2008 12:43 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
А Дуисбург изпада!

Нед Май 11, 2008 8:20 am
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Общо взето очаквани класирания на отборите на нашите играчи. Учудващо голяма загуба на тима на Чавдар - 1:6 в Бремен и "адио интертото"...
Догодина в Бундеслигата със сигурност ще има поне 2 отбора със слависти.

Нед Май 11, 2008 6:57 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
СЕГА щЕ ВИДИМ БЛАГО В КОЙ ОТБОР ОТ АНГЛИЯ щЕ ИГРАЕ :lol:

Пон Май 12, 2008 1:39 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение .....................
Sega chte po4nat golemite spekolacii Blago tuka Blago tam
Uha topsport njama da sku4ajat

Вто Май 13, 2008 10:11 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Ако направим равностметка за "бялата бундеслига" спокойно може да се каже че Благой Георгиев,Митко Рангелов и Асен Караславов направиха сравнително успешни сезони / казвам го въпреки изпадането на Дуисбург/.Особено митко Рангелов показа страхотно израстване и се превърна в истински лидер на Енерги.За съжаление това не може да се каже за Чавдар Янков и Тодор Колев за които като че ли е по-добре да сменят клубовете.

Сря Май 14, 2008 2:02 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Митко Рангелов е преподписал за още три години с Енерги като му откупуват и правата от Старсбург / май и Славия взима процент/.Жалко надявах се да смени отбора - Котбус са ми много симпатични но със силната си игра тази година Митко достигна тавана на развитието си в Енерги / лично мнение/.

Пон Май 19, 2008 3:05 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение .........................
Kakav % chte ni dadat Fransetata? Te sa ni dali nad 1 000 000 za nego
A sega edvam si vzimat 650 000 ot Cotbus za nego

Пон Май 19, 2008 5:48 pm
Профил WWW
Луд за връзване

Мнение 
Pozdravlenia na Rangelov, Georgiev i Karaslavov za dobria sezon.
Onzi den pri izprashtaneto na Kahn i Hitzfeld beshe unikalno...

Пон Май 19, 2008 9:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 192 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Следваща