Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Юли 19, 2025 8:07 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Последни сме 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
КРИЗА
В Славия гледат Стевица накриво

Футболистите играят така, все едно се виждат за пръв път

Славия започна сезона трагично. Статистиката на белите след два кръга е плачевна - две загуби, 4 получени гола, нито един отбелязан и никакво желание за игра. Едва ли и най-големите песимисти са очаквали подобно начало.
Старанно, но тренировката вчера бе закрита. Обикновено това се прави преди мач, когато криеш какви изненади си подготвил за съперника. За какво ти е подобно нещо след мач? Вероятно от срам да погледнеш хората в очите. Или от страх да не те напсуват. Но закрита или не, едно нещо не може да остане скрито - футболистите гледат накриво треньора, явно не са доволни от него. Той ги критикува, оплаква се от този и онзи.
Преди старта на първенството нещата изглеждаха добре. Славия направи сносна подготовка в България и Словения, записа загуба 0:1 в най-престижната си контрола - срещу Мюнхен 1980, но с прилична игра. На Овач купел се върна голмайсторът Тодор Колев, а три дни преди старта на първенството бе картотекиран и любимецът на бялата агитка Благой Георгиев. Това даде надежди на феновете.
Те обаче останаха излъгани. Още в първия мач - срещу Литекс у дома, се видя, че нещо в отбора куца. 0:3 бе най-малкото, което белите можеха да отнесат. Липсваше идея, желание и качество. Футболистите играха така, все едно са хванати от улицата и се виждат за пръв път. До Тодор Колев топки не достигаха, а и той очевидно се мъчеше. В защита пък Борислав Павлов по-скоро се опитваше да отстреля съотборниците си, отколкото да спре Ивелин Попов и Вилфред Нифлор.
Оказа се, че може и по-зле. Седмица по-късно Славия записа нов резил. Вярно, като гост. Но все пак не е от отбор с опит в "А" група, а от новака Локомотив (Мездра). Едва ли думите на Стевица Кузмановски след мача, че играта е била по-добра от първия мач, ще успокоят някого. Славия в момента е с нула точки. Феновете съвсем ясно показаха отношението си към проблемите в отбора. На стадиона в Мездра бе издигнат плакат "95 години Славия, 12 години мъка". Подобен надпис се появи и на стадиона вчера.
След двете загуби тръгнаха и слуховете. Според най-силния от тях Стевица Кузмановски ще бъде уволнен, а на негово място назначен Велислав Вуцов, който се сгромоляса с "Левски" срещу БАТЕ Борисов. Вили бе вариант за Славия и преди години, но тогава така и не се разбра с шефовете. Засега президентът Венцеслав Стефанов е категоричен, че има доверие на Кузмановски и македонецът ще остане на поста. През годините играчите не един или два пъти са имали решаваща дума за смяната на треньорите. Това обаче не е тяхна работа, тези решения ги взима ръководството. Защото то плаща - и на футоблистите, и на треньора. Задачата на футболистите е да играят, а до момента тези в Славия не го правят.

Венци Стефанов:

Ще вземем сериозни мерки
Сериозни мерки ще вземе президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Той е бесен от слабата игра на отбора. Шефът в момента е в чужбина.
- Нямам думи, отчайващ старт на първенството. Дано финалът е добър - заяви Стефанов. - Писна ми, ще има санкции. Направихме добра подготовка, играта беше различна. А сега нищо не правим.
Попитан дали мерките касаят уволнение на терньора Стевица Кузмановски, президентът на Славия отговори:
- Абсурд. Наказанията ще засегнат футболистите. Стевица остава, ще проведа разговор с него и заедно ще решим какво да правим.

КРИЗА
Треньорът: Да му мислят тези, които са срещу мен

Треньорът на Славия Стевица Кузмановски отговори на въпросите на "7 дни спорт" след тернировката вчера сутринта. Той не вярва да има бойкот на играчите.

- Г-н Кузмановски, Славия почна трагично първенството. Има ли напрежение в отбора?
- Нормално е да има. Не е хубаво след двата слаби мача първият, който се вини, да е треньорът. Не спряха да ме освиркват в Мездра. Явно в България е така - каквото и да се случи, най-черният е селекционерът.
- Възможен ли е бойкот от страна на играчите?
- Не ми се ще да си помислят такова нещо дори за момент. Да му мислят тези, ако има такива, които ще се опитат да ме саботират. Аз винаги търся грешките първо в мене си, а след това в останалите. Но това не означава, че само аз съм виновен за всичко. Дадох равен шанс за изява на всеки. Не знам от какво са недоволни.
- Разговаряхте ли с играчите след загубата в Мездра?
- Ние винаги говорим, независимо дали побеждаваме, или губим. Второто полувреме в Мездра все едно не бяхме ние. Трагична картинка. Отпред - глупости, отзад - лесно допускане на грешки. Не знам какво да си мисля. Колев и Коприваров трябва да се стараят много повече. Не може Тодор да има над 20 гола в миналите години, а сега да не може да се освободи от защитниците. Липсваше им каквото и да е желание. Диоп, който влезе резерва, показа много повече хъс, отколкото тези, които по принцип трябва да го правят. За Благой Георгиев няма какво да коментирам. Пази се момчето и се готви за трансфер. Не мога да го виня за нищо. Един мач играе, един отсъства. Знам само, че поведението на съотборниците му не е нормално и мъжкарско. Ако продължават така, как искат да има публика. На тренировка ще се избият, а на мач - нищо.
- Повечето от тях не желаят да говорят. Дали са засрамени от загубите, или има и нещо друго?
- Не мога да кажа. Трябва да говорят и при слаби резултати. Трябва да бъдат малко повече мъже. Не може като Кавдански - боли ме, не ме боли. Или можеш да играеш, или не. Трябва характер. Никой няма да ги бие, ако не побеждават. Но поне да губят с достойнство.
- Появи се слух, че Велислав Вуцов може да ви смени?
- Надявам се, че ако има такава вероятност, някой все пак ще ми каже преди това.

Статистика

Последните пет сезона Славия само един път е започвала с две загуби. Това се случи през 2004, когато треньор на белите отново бе чужденец - сърбинът Ратко Достанич. Има обаче една основна разлика - съперници на Славия бяха "Левски" (0:3) и ЦСКА (1:4), а не Литекс на Овча купел и новакът Локомотив (Мездра). В крайното класиране белите завършиха на пето място. От статистиката се вижда и друго. В петте последни първенства Славия никога не е тръгвала с максималните 6 точки, но с изключение на споменатия сезон 2004/05 е печелила поне единия от мачовете си.

Последните 5 сезона
2007/08
Славия - Берое 2:0
Локомотив (Пд) - Славия 1:1
Крайно класиране 7 място
2006/07
Беласица - Славия 1:3
Славия - Черно море 0:0
Крайно класиране 5 място
2005/06
Славия - Пирин 2:0
Черно море - Славия 1:0
Крайно класиране 7 място
2004/05
"Левски" - Славия 3:0
Славия - ЦСКА 1:4
Крайно класиране 5 място
2003/04
Славия - Литекс 2:1
Славия - ЦСКА 2:4
Крайно класиране 5 място

Пон Авг 18, 2008 10:41 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
1. Темата е депресарска. Според мен трябва да се заключи.
2. Още като се пусна темата предния кръг - мислех да напиша - модератора да я заключи.
Не ни отиват такива теми.

Пон Авг 18, 2008 8:23 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Според мен пък е хумористична. Пък и рядко се случва на последните да се отлепят от дъното след загуба.
Иначе депресарското настроение го създава WC вече 12 години.

Пон Авг 18, 2008 8:24 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Малко неща в този раздел на форума в момента не са песимистични, нормално е. Подобна тема според мен трябва да има, това все пак са факти, колкото и да са неприятни понякога може да послужат за добро, нали?
-Човек никога незнае...
-Какво незнае, скъпа?
:roll:

Пон Авг 18, 2008 9:24 pm
Профил ICQ
Модератор
Аватар

Мнение 
малко смях от еидн форум кво си писах с един от ботяв

Стоунър отиде в дивия... :ulqlq
[/quote]
ние сме трагични ама 6 :down :down :down
[/quote]

Лешперко.. Кво да ти кажа? Изпадаме... Докато Селския не се махне ще е така... Поне го приех :'(

А вие къде сте бе? Над нас... ::)
[/quote]

[quote author=slavista link=topic=15524.msg319812#msg319812 date=1219086420]
:ulqlq :ulqlq :ulqlq :ulqlq
ПОГЛЕДНИГО ОТ ДОБРАТА СТРАНА ЩЕ СИ ПРАВИМ ДЕРБИ У Б ГРУПА ААХАХХАХА
[/quote]

ОПРАВИ СИ ПОСТА, НИЩО НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА!FeverNew

Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ

Пон Авг 18, 2008 9:52 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Интересна техническа грешка в СпортНетИнфо ни праща на 17-място

1 Литекс 7
2 Черно море 7
3 Локомотив Сф 6
4 Вихрен 6
5 Сливен 5
6 "Спартак" Вн 5
7 Черноморец Бургас 4
8 "Левски" (Сф) 3
9 Миньор БД 3
10 ЦСКА 3
11 Локомотив Мездра 3
12 Локомотив Пд 2
13 Беласица 1
14 Пирин 1
15 "Ботев" Пд 1
16 Миньор Пк 0
17 Славия 0

Нед Авг 24, 2008 9:28 pm
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
1. Литекс Ловеч 3 2 1 0 6 - 1 5 7
2. Черно Море Варна 3 2 1 0 6 - 3 3 7
3. ЦСКА 3 2 0 1 4 - 3 1 6
4. Локомотив София 3 2 0 1 2 - 1 1 6
5. Вихрен Сандански 3 2 0 1 2 - 2 0 6
6. Сливен 2000 3 1 2 0 6 - 4 2 5
7. "Спартак" Варна 3 1 2 0 4 - 2 2 5
8. Черноморец Бургас 2 1 1 0 2 - 1 1 4
9. "Левски" 2 1 0 1 6 - 1 5 3
10. Славия София 3 1 0 2 3 - 4 -1 3
11. Миньор Перник 3 1 0 2 2 - 3 -1 3
12. Локомотив Мездра 3 1 0 2 1 - 4 -3 3
13. Локомотив Пловдив 3 0 2 1 2 - 4 -2 2
14. Пирин 1922 3 0 1 2 2 - 4 -2 1
15. Беласица Петрич 3 0 1 2 0 - 4 -4 1
16. "Ботев" Пловдив 3 0 1 2 2 - 9 -7 1

Нед Авг 24, 2008 9:43 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Още от другия кръг можем да се наместим в шестицата.

Нед Авг 24, 2008 9:45 pm
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
ся последно благо ще играе или няма?

Нед Авг 24, 2008 9:54 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Като го гледам в каква форма е, според мен ще изкара поне есента при нас.

Нед Авг 24, 2008 9:55 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща