Ще дам отговори на въпросите които поставяте, макар че не съм сигурен, че хората които ги поставят са членове на НКС, в същото време смятам че повечето от вас знаят отговорите, но просто са решили да попитат.
Защо няма екскурзия! Защо ли...........?
Защооооо.....?
Защооооо.....?
Защо???
Ами защото, дори и да беше мача в събота или неделя, трудно биха се събрали 40 човека в момента да напълнят един автобус..... а ако ще ходиме с маршрутка.................... по-добре да не ходиме и да не ставаме за посмешище, и само да потвърждаваме приказките за едната маршрутка фенове!
А ако вземеме автобус за 15 човека, то трябва някой да го плати! Кой?
Един автобус в момента ще ни струва около 280лв, което при 40 човека ще струва 7лв/напълно нормална цена/, но при 15 или оптимистичния вариант 20 човека трябва да струва 19 или 14лв/напълно ненормална цена/. Друг вариант е да се обяви цена от 10лв/малко скъпичко/ и някой да поеме разликата.... това се правеше в последните 2-3 години, като някои хора поемахме разликата и за всяка организирана екскурзия доплащахме между 100 и 300лв за да я има. Един-единствен път, до Пловдив, мисля че беше на мача за купата имаше блестящия дефицит от 20лв.
Тъй като в последнате години са единици хората, които си плащат членския внос, НКС няма бюджет да покрива дефицита по тези екскурзии, а ПФК не е давал пари за екскурзии от...... може би 2002-2003год., но може и от преди това да е. Хората които сме давали пари досега, не сме се отказали, но при тази бройка в момента това е напълно безмислено. Ако смятате че бъркам, направете си тук тема за екскурзиите, записвайте се и щом бройката надхвърли 30 в деня преди мача до 17ч., аз ви обещавам че ще има екскурзия, а дефицита ще го покрия лично, защото пак ще има такъв!
И още нещо..... членуването в НКС не се изчерпва с плащането на членски внос, ако някой смята така е в огромна заблуда, членуването трябва да се изразява и с активност!. Какво имам предвид... ето един прост пример, защо на последните мачове няма тъпан? Здрав тъпан има, няма обаче тупалка, защо хората които знаят този факт не проявиха активност да намерят такава?!? Сега сигурно всички тук ще кажат че не знаят, ами като не знаят защо не попитат?!? Явно просто това не ги интересува! Не може всичко да бъде наготово и поднесено, и сервирано, трябва сами да си го сготвим и сервираме, иначе няма да ядеме!
То не че има и кой да яде вече, всички псуват всички, феновете - президента, треньора и футболистите, президента - феновете, треньора и футболистите, треньора - футболистите, а наум със сигурност както феновете така и президента, а футболистите всички, но само наум естествено! И привържениците съответно не ходят на мач......, ЗАЩО/!!!/ това може и да е позиция, но според мен не е правилна.... да вземем за пример "Ботев"/не и откъм вандалската им страна обаче/, толкова години се борят хората и ето че са близо до осъществяване на мечтата си за смяна на собствеността, но ходят на мач, въпреки че стоят и с гръб към терена, думата им се чува, опитаха какво ли не..... но при тях нещата тръгват от членската активност, а не от ръководството на фенклуба им, то само официализира мнението им.
И аз искам да има екскурзия и то не от един, ами поне от два автобуса.... последния път когато такава се състоя беше на мач в Стара Загора, когато Берое с Камилата изпаднаха... може би около 2003 година... но не съм сигурен, който си спомня да ме поправи/имаше един дребничък негър, който вкара победния гол за нас, но не си спомням името му/!
Кой е Димитър Праматаров! Това е човека, който направи първите шалове на "Славия" - серийно производство и ги плати със собствени средства, като пожела приходите от тях да отидат за поръчка на знамена.... действието се развива около 97-98година. При конструирането на НКС, неформалния лидер дотогава Камен, отказва председателския пост поради проблемите си с ръководството на ФК и предлага Праматаров да го заеме. Той подарява/мисля около 2000г./ на ФК озвучителната уредба, която се ползва и до момента, не коментирам нейните качества, но в крайна сметка работа на ПФК е да се извадят пари за качествена такава. Освен това е помагал на вестника финансово откакто се е създал до миналата година, но поради финансови трудности в момента спря, като е обещал до година-две отново да се включи. По принцип той не е говорител на стадиона, а само замества титуляра който понякога е ангажиран.
И още нещо по адрес на Праматаров, той още от 2001 година не желае да е Председател на НКС, тъй като смята че не може да се включи активно като такъв, но по мое настояване остана, като аз съм поел ангажимент пред него да го замествам във всяко едно отношение на функциите му, с единственото желание да не губим още един човек, който истински и по детски някак си обича "Славия" безмерно.
Тук е мястото да направя нещо, което отдавна искам да кажа.
Искам да благодаря най-искрено на всички администратори, модератори и т.н в форума ни, ако не бяха те този форум нямаше да фунционира толкова добре толкова много време.
Искрено Ви благодаря за усилията, които полагате, знам че те ви костват много ценно време, което отделято, най-вече от любов към "Славия"!