Автор |
Съобщение |
ronaldo
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Ное 25, 2003 6:46 am Мнения: 709 Местоположение: София
|
 Зимна подготовка
Мисля, че е по-добре да е отделна темата ако не махнете я !
Славия победи втородивизионния Спортист (Своге) с 3:0 в контролна среща, която се игра в Правец.
Два гола отбеляза нападателят Николай Вълев, който е на проби в столичния тим. Едно попадение реализира друг нападател Мбайе Диоп.
Старши треньорът на "белите" Стевица Кузмановски пусна в игра два напълно различни отбора през двете полувремена. Участие не взе лекуващият контузия Милан Коприваров.
Следващата контролна среща на Славия е на 27 януари, отново в Правец. Съперник ще бъде отборът на Монтана.
Сря Яну 21, 2009 8:12 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Добре е , Дончо, включвай се по - често.
|
Сря Яну 21, 2009 11:51 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Има напредък миналата година по същото време правехме хиксове или падахме от Своге и Етрополе.
|
Чет Яну 22, 2009 10:55 am |
|
 |
Paranoid
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Окт 18, 2004 12:27 pm Мнения: 314 Местоположение: София
|
....Стевица Кузмановски използва два различни състава през двете части на мача. През първото полувреме за Славия играха: Йордан Господинов, Владимир Иванов, Йордан Петков, Анезио (бразилец, ляв защитник, на проби), Мартин Кавдански, Карлос(бразилец, полузащитник, на проби), Радослав Димитров (полузащитник, нов, привлечен от Спортист, Своге), Павле Попара, Бето (бразилец, полузащитник, нов, прпивлечен от "Беласица", Петрич), Тодор Колев, Дениран Ортега.
Съставът през втората част на мача бе: Емил Петров, Богомил Дяков, Митя Морац (словенец, защитник, нов, идва от ЦСКА), Александър Василев (македонец,защитник, на проби, идва от "Беласица", Струмица), Виктор Дениран, Славчо Георгиевски, Мартин Керчев, Галин Иванов, Иван Иванов (от юношите), Мбайе Диоп, Николай Вълев (нападател, на проби, за последно е играл в Кипър)
_________________ La Vecchia scuola
|
Чет Яну 22, 2009 11:36 am |
|
 |
Spiro
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 4:36 pm Мнения: 3887 Местоположение: Sofia
|
в-к "М.мач"
Голмайсторът на Славия Тодор Колев: "Срамно е да сме на това място"
Благо ще ни липсва, но има кой да го компенсира, казва нападателят
Нападателят Тодор Колев винаги е в центъра на трансферните събития. След продажбата на Благо Георгиев в Терек голаджията се превърна в най-важния играч на „белите“. През есента славистите изпитваха сериозни проблеми в предни позиции, като Колев бе единственият нападател, на когото можеше да се разчита. Сега Колев започна подготовка със столичани, но дали ще остане в клуба и какви ще са целите пред „белите“.
- Тодоре, как оценяваш подготовката до момента?
- Върви добре. Тренираме по два пъти на ден. Сутрин наблягаме повече на физическата подготовка, а следобед - на тактическите занимания. Сега ни предстоят контроли, в които трябва да се обиграем и да намерим верния ритъм.
- Как виждаш новите попълнения в Славия? Ще помогнат ли те на отбора?
- Надявам се. Те за това са взети. Дано оправдаят очакванията. От това, което виждам, мога за заявя, че са добри футболисти. Всичко зависи от тях.
- Защо Славия се представи толкова слабо през есенния полусезон?
- Срамно е отбор като Славия, с традиции, история и отлични футболисти, да се намира на това място, което в момента заема. Ние обаче чакаме пролетта и се надявам, че ще бъдем значително по-силни. Надявам се още от първия мач да започнем да показваме най-доброто от себе си.
- Той е доста тежък. Гостуване на Литекс в Ловеч...
- ...Има време. Нека всички да сме здрави, да се готвим, да тренираме. Наистина, Литекс е един много сериозен отбор, отбор с претенции, отбор с реални шансове за титлата. Славия обаче е Славия, така че всички трябва да се съобразяват с нас.
- Ще бъдеш ли част от тима през пролетта? Усилено се говори, че си пред трансфер в чужбина.
- Още нищо не се знае. Има време до затваряне на трансферния прозорец. Ако не съм в чужбина, оставам в Славия. Това е.
- Към теб имаше интерес от руски клубове. Ще последваш ли Благой Георгиев в най-голямата страна в света?
- Интерес има. Няма какво да се лъжем. Сега се водят разговори. Ако стане - стане. Ще бъда щастлив. Нека обаче сме живи и здрави. Това е най-важното за един футболист.
- Лично твоето желание какво е?
- Моето желание е да отида в чужбина. Ако не сега, през зимата или през лятото. Всичко обаче зависи от мен. Ако се представям по-силно, ще привлека вниманието на по-качествени отбори. Сега обаче съм футболист на Славия и моите мисли са насочени към представянето ми през пролетта.
- Яд ли те е, че през есента пропусна доста мачове поради контузии?
- Не е приятно. Това обаче е рискът на нашата професия. Искрено си пожелавам тази година да е по-успешна за мен в личен план. Да нямам контузии, да съм здрав. Същото го желая и на моите съотборници.
- Ще липсва ли на Славия Благой Георгиев?
- Той е добър футболист, но няма незаменими хора. Все пак има млади момчета, които играят на неговия пост и се представят нелошо. Факт е обаче, че Благо ще ни липсва.
- Защо не успя да се наложиш в Германия и бързо се върна след преотстъпването си в Алемания?
- В началото тръгнах добре, отбелязах и няколко гола, но после не знам какво се случи. Треньорът изненадващо реши, че няма да разчита на мен. Пускаше ме за малко, аз излязох от форма и в такива случаи е трудно да защитя позициите си за няколко минути.
БОГОМИЛ РУСЕВ
_________________ СЛАВИЯ Е ЛЕГЕНДА - ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ НЕЯ - БЕЛИ ШАМПИОНИ !
|
Чет Яну 22, 2009 10:19 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Дайте инфо за следващата контрола.
|
Пон Яну 26, 2009 11:36 am |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
На 27 януари - с Монтана oт 14:00 
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Пон Яну 26, 2009 11:58 am |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
От Топспорт:
Йордан Петков: Славия дава шанс на младите играчи
Искам един ден да стана треньор, затова си водя записки, признава капитанът на белите
- Г-н Петков, завърнахте се в отбора след контузия. Как се чувствате?
- Нормално. Засега нямам проблеми с оперирания крак. Мисля, че се справяме добре в подготовката. На този етап нямаме контузени футболисти, въпреки че натоварванията на лагера са доста тежки. Дано добрата подготовка ни помогне да направим силен пролетен дял.
- Вие сте капитан на тима. Защо според вас Славия се представислабо есента и в момента се намира на 9-о място?
- Причините са много, но все пак аз съм футболист на клуба и не мога да коментирам този въпрос. Може би трябва треньорът да каже мнението си, тъй като той ръководи отбора.
- Като капитан на тима беше ли ви тежко, че не можете да помогнете на отбора в борбата за по-предни позиции?
- Естествено, че ми беше тежко. Много трудно е да гледаш отстрани дори когато отборът ти печели. Във футбола се случват контузии. Надявам се да се опазя от травми както аз, така и колегите ми, защото това е най-страшното за една кариера. Да чукам на дърво, всичко засега е нормално.
- От какво се нуждае Славия, за да направи по-силен втори сезон?
- Есента имахме много контузени, което повлия на играта. Сега в отбора имаме нови момчета, надявам се с тях да се сработим възможно най-бързо. Трябва ни и малко късмет и постепенно ще започнем да печелим мачовете, защото на отбор като Славия деветото място не му приляга.
- Най-добрият футболист на тима Благой Георгиев бе продаден на Терек. Има ли кой да го замени?
- Всички знаят Благой Георгиев. Той е отличен футболист, ще липсва много на отбора. Славия нямаше как да откаже на Терек, защото с този трансфер клубът спечели. Има млади момчета, които могат да заменят Благо, но ще трябва да добият сериозен опит.
- В Славия ли ще завършите кариерата си? - Да. Мисля да завърша тук. Когато се завърнах от престоя си в чужбина, проведохме разговор с ръководството на клуба и в крайна сметка приех офертата на Славия. Чувствам се отлично тук и не виждам смисъл да сменям отбора. Не бих играл в друг отбор. Да съм жив и здрав, ще завърша кариерата си в Славия.
- Нямате ли амбиции за нов трансфер в чужбина? - Нямам амбиции да ходя пак зад граница. Лятото имаше оферта за мен, но предпочетох да остана в Славия, защoто се чувствам отлично. Освен това имах разговор със семейството cи и решихме, че не се нуждаем от нови авантюри в чужда страна.
- Как ще коментирате думите на Николай Пертов, който в едно интервю нападна колегите си и треньора Кузмановски?
- Всеки отговаря за собствените си думи, така че аз не мога да коментирам неговите. Аз и Ники сме в много добри отношения. Мисля, че Николай бе обиден на треньора, че не разчита на него, и това го е афектирало да се изкаже по този начин. Той е изключително талантлив футболист и му пожелавам да се реализира, ако не в Славия, то в друг отбор. Сигурно е имало засегнати от думите му колеги, но според мен той реагира остро, защото не играеше редовно, а това е много тежко положение за един млад футболист.
- С кой от съотборниците си се разбирате най-добре в защитата?
- Не мога да дам точна оценка. Треньорът решава кой ще играе и кой не. Имаме доста млади момчета и работим много в тактически план. Всеки футболист трябва да се сработи с всички останали, защото се случва да има наказани или контузени. Трябва да можеш да играеш еднакво добре с всички.
- Славия продава много добре свои футболисти в чужбина. На какаво се дължи това?
- Наистина в последните 4-5 години Славия реализира някои много добри трансфери зад граница. Клубът успя да продаде всички свои юноши в чужбина, което е много добре. Шефовете са дали дума на футболистите, че при оферта, която устройва клуба и играча, никой няма да бъде спиран. Само така един млад и перспективен футболист може да израства в кариерата си. Всички, които са били трансферирани от Славия в чужбина, са много благодарни на ръководството, че никога не е правило спънки. Понякога говоря на младите момчета в клуба за трансферите на Благо, Чавдар, Митко и им обяснявам, че в Славия има бъдеще и никой не е бил спиран да излезе в чужбина.
- На какво ниво е школата на Славия?
- Школата ни е префектна. Всичко е на много виско ниво. Пожелавам и на другите клубове в България да имат подобни школи, защото само така футболът у нас може да се развива. Колкото по-рано един млад играч заиграе в чужбина, толкова по-добре е и за него, и за клуба, който го е създал. В Славия знаят, че това е правилната политика и я следват неотлъчно.
- Вие сте помощник-треньор на Стевица Кузмановски. Какво научихте от него?
- По принцип старши треньорът води тренировките на отбора. Ние помагаме с каквото можем, но се занимаваме предимно с младите момчета в отбора и школата. Провеждаме тактически заниания. Като цяло в Славия се работи много добре.
- Имате ли амбиция да станете треньор, след като завършите кариерата си?
- Да. Наскоро завърших курса за А лиценз. Искам да остана във футбола, защото аз от друго не разбирам. Иска ми се да работя с деца, юноши и някой ден мъже. В момента гледам да попивам всичко и дори си водя записки. Надявам се да оглавя и мъжки отбор след време.[/i]
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Вто Яну 27, 2009 11:14 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Този път дават мача по "Гонг" - скоро не се беше случвало.Водим с 1:0 след гол на Ортега в 24 минута /пасът е на Бето/.
|
Вто Яну 27, 2009 2:24 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Славия надви Монтана с победен гол на Гонзо
Правец. Славия надигра Монтана с 2:1 в контрола, играна на стадиона в Правец. Дениран Ортега изведе "белите" напред в резултата след 22 минути, но в 35-ата минута Венци Алдев изравни. Победното попадение за столичани реализира дошлият от Светкавица на проби нападател Николай Вълев-Гонзо три минути преди края. Въпросният таран се отчете с два гола и в предишната проверка на "белите" срещу Спортист (Своге), спечелена с 3:0. Срещу Монтана наставникът на Славия Стевица Кузмановски заложи на две различни единадесеторки през двете полувремена. В събота най-старият столичен клуб ще премери сили с Академик (Сф) на стадиона в "Овча Купел".
|
Вто Яну 27, 2009 4:09 pm |
|
 |
|