Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:15 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
 Бялата Бундеслига - сезон 2008/2009 

Кой отбор ще се класира по - напред?
"Хановер" 65%  65%  [ 20 ]
"Енерги" 35%  35%  [ 11 ]
Общо гласове : 31

Бялата Бундеслига - сезон 2008/2009 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
saract написа:
Митко Рангелов бележи за 1:0 в 39 минута на Котбус - Хановер.Поредното доказателствож кой е единствения играч на Котбус който може да ги спаси от Втора Бундеслига.

2 на Рангелов 1 на Ангелов
и бият 3:1 :lol:

Нед Фев 08, 2009 9:59 pm
Профил
Модератор
Аватар

Мнение 
http://gong.bg/view_article.php?article_id=69730

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Съб Фев 21, 2009 7:34 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Все ми се струва че Митко Рангелов достигна тавана на своето развитие в Котбус и дори да оцелеят в Първа бундеслига ще има нужда от нови предизвикателсттва следващия сезон.

Нед Фев 22, 2009 7:19 pm
Профил
Напреднал
Аватар

Мнение 
Бранимир Костадинов се кандидатира за Бундеслигата

Българският нападател Бранимир Костадинов пристига днес в Нюрнберг, където до петък ще бъде на тестове в Гройтер Фюрт. Отборът на Асен Караславов, след вчерашната победа над Мюнхен 1860, е на втора позиция във Втора Бундеслига и един от главните претенденти за промоция в Бундеслигата на Германия.

Поканата от Бено Мьолман е дошла миналата седмица, след наблюдения и обстойни анализи на качествата на софиянеца, който през последната година много често се изявяваше и като флангови играч в шотландския Хартс. Мьолман е бивш наставник от средата на 90-те години в Хамбургер на четвъртите в света Йордан Лечков и Петър Хубчев.

"Рационалният стил на игра в Германия и високата динамика е предпочитан за мен маниер на поведение на един отбор", споделя преди заминаването си Костадинов. "Има уникални техничари в световния футбол, на които е позволена повече свобода, но те са гении и това не пречи на играта. За другите остава здрава работа. Аз съм играл с Хартс срещу Брауншвайг и Клопенбург, вкарвал съм и голове. Водил съм нападението срещу сходния по стил холандски първодивизионен Хераклес, когото разбихме с 5:1 в контрола. Играл съм срещу германски отбори и Германия с юношеските национални отбори и дори съм вкарвал и на тях. Отивам много спокоен. Нямам илюзии. Знам, че ще бъде много, много трудно. Ще играя срещу опитни и безкомпромисни защитници. Но пък съм сигурен, че те също ще се стараят да играят футбол. Не е без значение, че до мен ще има много силни играчи. Гледах мача срещу Мюнхен 1860 вчера. Есента без да знам, че ще летя някога за Нюрнберг, заради Караславов гледах и градското дерби с Нюрнберг. Помня, че тогава Карата бе блестящ.", коментира Бранимир.

Според обявената от щаба на Гройтер Фюрт програма, освен в тренировки, Костадинов ще играе и в контролен мач в сряда срещу намиращия се в опасната зона за изпадане на Втора Бундеслига отбор на Инголщадт. Треньор на противника е Торстен Финк, два пъти европейски и един път световен клубен шампион с Байерн, а нападението на тима се води от понапредналия с възраст Вратислав Локвенц. Мачът е от 16.30 часа, българско време във Фюрт.

Кой е Бранимир Костадинов:

Роден на 4 март 1989 година;
Висок: 180 см;
Състезателно тегло: 71 кг.
Възпитаник на ДЮШ на Славия. Преди това две години е в подготвителна група в Септември с родените през 1987 година, сред които Ивелин Попов, Георги Божилов и други;
От лятото на 2004 година до есента на 2005 година е играч в академията на австрийския ЛАСК от град Линц;
От януари 2006 година е в шотландския Хартс, където е привлечен след квалификации на юношеския национален отбор до 17 години в Белгия с отборите на Белгия, Австрия и Грузия. Става голмайстор на квалификациите с 3 гола в 3 мача;
От януари 2007 година е професионален играч;
Участник е на финалите на европейското първенство за юноши до 19 години в Чехия през лятото на 2008 година.

Вто Мар 24, 2009 6:50 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение Хановер гони Чавдар Янков?
Българският национал Чавдар Янков е нарочен за гонене от Хановер, заедно с още 6-има негови съотборници, твърди "Шпорт Билд". Според изданието, клубът е най-сериозно засегнат от финансовата криза в Бундеслигата и ще намали бюджета си за заплати за следващия сезон от 30 на 25 млн. евро. За целта ще трябва да съкрати бройката на футболистите в мъжкия отбор.

Смята се, че с Хановер ще се разделят защитниците Франк Фаренхорст (31 г.) и Михаел Тарнат (39 г.), както и халфовете Алтин Лала (33 г.) и Арнолд Бругинк (31 г.) - всички с изтичащи договори. Леон Андреасен ще се завърне във Фулъм след наем, а Валериен Исмаел ще бъде обявен за спортен инвалид. Малко по-различна е ситуацията с Янков и друг халф - Кребс, които имат действащи договори съответно до лятото на 2010 и 2011 г., но въпреки това няма да се разчита на тях.

"Когато сме наясно с плановете ни, ще говорим с играчите, но само с тези, които имат договори", загатна за намеренията на ръководството президентът Мартин Кинд.

Янков играе в Хановер от лятото на 2005 г., като в първите два сезона бe преотстъпен от Славия, а през юли 2007 г. беше продаден окончателно срещу 1,1 млн. евро. След добро начало, гарнирано с титулярно място през първите два сезона (60 мача и 6 гола), формата на национала тръгна надолу заради най-различни контузии. От старта на сезон 2007/08 досега той има едва 16 мача, повечето като резерва, без отбелязан гол. В момента той се възстановява от счупване на костица в крака, заради което няма да играе до края на сезона.

http://sportal.bg/news.php?id=168374

Чет Апр 16, 2009 10:04 pm
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
http://7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5365_9.htm

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Чет Апр 16, 2009 11:54 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
http://topsport.ibox.bg/news/id_1901635130

Пет Апр 17, 2009 1:57 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
БГ ЕНЕРГИ КАЗА „ЧАО” НА БУНДЕСЛИГАТА
28 май 2009 21:09 gong.bg

Енерги Котбус по всяка вероятност ще играе във Втора Бундеслига през следващия сезон. „Българския” отбор в немския елит загуби катастрофално с 0:3 първия мач от баража за оставане/влизане в Бундеслигата срещу Нюрнберг и така на практика се сбогува с надеждите си да играе в елита и през следващия сезон.

Енерги успя да се добере до 16-то място в крайното класиране в последния кръг след победа над Байер Леверкузен. Всичко усилия обаче отидоха на вятъра след 90 минути игра на стадиона в Котбус.

Гостите от Нюрнберг, които бяха завършили трети във втория ешалон на немския футбол, категорично надиграха съперника си и вече могат да се броят за сигурни участници в Бундеслигата през следващия сезон.

Станислав Ангелов започна като титуляр в лявата зона на отбраната на своя отбор, но бе заменен в 76-та минута при резултат 0:2 от Марко Курт. Другият българин в тима на Енерги Димитър Рангелов остана извън групата за двубоя, тъй като все още не е възстановен от травмата си.

Исаак Боачи откри резултата в 13-та минута, а Кристиан Айглер удвои преднината на гостите в 55-та. С втория си гол в мача, в 89-та минута Боачи сложи край и на минималните надежди на тима от Лаузитц за победа в общия сблъсък.

Реваншът в Нюрнберг е в неделя, като само чудо може да остави Енерги в Бундеслигата. Това развитие може и да се окаже добро за българските национали Рангелов и Ангелов, които при това положение почти сигурно ще напуснат клуба след края на сезона и ще заиграят в по-добри отбори.

BOYS SOFIA ULTRAS

Пет Май 29, 2009 12:06 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
http://www.sport1.bg/sport1/node/142445

Чет Юли 09, 2009 3:19 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
http://gong.bg/view_article.php?article_id=82380

Пет Юли 10, 2009 12:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4