Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 18, 2025 5:20 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 491 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 50  Следваща
 Зимна селекция 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
СЛАВИЯ - СИЛНА ПРОЛЕТ И ЗАРАДИ БЕЛИТЕ ФЕНОВЕ
19 февруари 2009 12:31
© Валентин Грънчаров, Gong.bg

Изображение

„Не е лесно да си фен на Славия, обича да ми казва мой познат славист, който вече е на възраст и за нищо на света не би си сменил клуба. Можех да сменя държавата, жената, колата, но никога любимия тим.”

Феновете на белия тим може и да не са многобройни, но със сигурност са от най- верните в България. Ясно е, че те са слависти или по наследство или от любов, която някои не могат да разберат.

Отборът от Овча купел зае осмото място в есенното класиране, което е добра изходна позиция за атакуване на петото място през пролетта. Там сега е Сливен с четири точки повече от белите.

При отбор, като белия, важна роля определено играят трансферите. Там Славия може да бъде обявен за тим есенен първенец. Само продажбата на Благо Георгиев в Терек донесе толкова пари, колкото досега не са направили отборите преди белите в класирането. Ако прибавим и отиването на Тодор Колев в Израел става ясно, че Славия играе добре на трансферния пазар. Няколкото нови покупки също потвърждават последното заключение. Ду Бала е последния привлечен играч и той веднага пасна към тима и вкара в първите си два мача. По всичко изглежда, че той ще замени успешно Тодор Колев. В комбинация с Николай Вълев- Гонзо двамата трябва да вкарват за да върви тима нагоре в класирането.

Бето и Радослав Димитров- Меси също имат сили да помогнат за атака на петото място. Вторият трябва много да работи за да оправдае поне малко прякора си.

Ако Асен Николов- Бебето вложи малко повече желание и спортна злоба то със сигурност и той ще има място сред титулярите. А за неговите възможности като талант едва ли има две мнения. Ако Асен се разиграе то без съмнение Славия „ще е по- цветна”.

Нека видим как би изглеждала титулярната единадесеторка на Славия през пролетния полусезон. Естествено, ако всички са здрави и не отсъстват поради наказания.

Двамата вратари са на едно ниво и едва ли има значение дали ще пази Емил Петров или Йордан Господинов. И за двамата е важно да вдъхват спокойствие на защитта пред тях.

Най- вероятните четирима защитници ще са Владо Иванов вдясно, Митя Морац и капитанът Йордан Петков в центъра, вляво Виктор Дениран. Тук Старши треньорът Стевица Кузмановски има много варианти за заместници. Не по- слаби от споменатите са Мартин Кавдански, Георги Самокишев и Боги Дяков. Още повече, че капитанът е контузен и поне в началото ще е нужен негов заместник. Не случайно бе привлечен Роберт Петров.

В халфовата линия освен споменатите Меси и Бебето ще търсят място Хеленио Карлос, дошлият от Беласица Уебър Мигуел Бето, Павле Попара.

За нападението споменахме вече Николай Вълев- Гонзо и Ду Бала. Тук ще прибавим Даниел Ортега и Галин Иванов, които през есента играха в много от мачовете. Милан Коприваров пропусна част от подготовката, вече записа игрови минути и дори се разписа във вратата на Будучност. Трябва му малко време за да е напълно готов за игра.

Ради Рангелов е безпорен талант, но той продължава да се възстановява от две операции и дълго време, повече от година не е тренирал. Така един от вариантите на титулярни 11 би изглеждал така Петров, Вл. Иванов, Митя Морац, Йордан Петков, Виктор Дениран, Карлос, Бето, Попара, Ради Димитров, Ду Бала и Николай Вълев. Това все пак е мой избор, а за Стевица Кузмановски остава да реши кои да играят по- често и кои футболисти са по- подготвени да претворят идеите му на терена.

Нека споменем и бъдещето на Славия. То сега се казва Андон Гущеров, Иван Иванов, Атанас Дреновички, Божидар Васев. Но както казва старши треньорът още им е рано на младите да влизат в битките. На тях им трябва време и много работа за да се появи новия Благо Георгиев.

Президентът Венци Стефанов често казва, че е фен на тима и не прави анализи на играта. Като фен той и останалите бели привърженици със сигурност ще искат Славия да е отбор с ясен игрови облик. Да играе така, че да радва окото на фена. И да търси развитие като игрови облик и като класиране. Защото останалото е до болка познато. Не само на белите фенове...

BOYS SOFIA ULTRAS

Чет Фев 19, 2009 6:38 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ЙОРДАН ПЕТКОВ: МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ХИТА НА СЕЗОНА
Гол линия 19 февруари 2009 22:30 /© gong.bg

Капитанът на Славия Йордан Петков заяви, че „белите” могат да се превърнат в хита на сезона и да завършат на трето или четвърто място, ако успеят да разгърнат пълния си потенциал.

„Контузията не е тежка. Нормално разтежение. Трябва да изчакаме още три-четири, след което ще вземем решение дали да взема участие при гостуването на Литекс, но травмата не е тежка”, сподели бранителят.

„Литекс е един от стойностните отбори в България. Мачовете срещу тях винаги са интересни. Не можем да кажем, че ще ни бъде лесно, но сме мотивирани да направим добър сезон и да покажем, че през есенния полусезон нещата не вървяха добре. Може да се превърнем в хит на сезона. Смятам, че новите попълнения са се адаптирали. Когато има конкуренция се вдига и класата на отбора. На Славия не й отива осмо-девето място”, каза защитникът.

„Благой даде всичко от себе си и игра най-добре от всички. Тогава се разчиташе на двама-трима човек. Отборът се подсили и нивото се вдигна. Треньорът желаем да играем атрактивен и хубав футбол и да побеждаваме. Има момчета, които имат голямо бъдеще. Отборът е съставен от опитни и млади футболисти. Благо си е Благо, но с по-големи колективни действия смятам, че може да успеем”, добави защитникът на Славия.

„Той ще липсва на отбора. Никога не съм имал проблеми с ръководството. Всеки един футболист може да докаже, че е много добър и след това да излезе да играе в чужбина. За мен винаги е било удоволствие да играя в Славия. Искам да се ориентирам към треньорската професия. Надявам се да продължа да върша тази работа в Славия, която ми доставя удоволствие. Като приключа с футбола ще мисля откъде ще започна с треньорството. Още е рано да говоря за това. В Славия ще завърша кариерата си. Не ми се сменя обстановката”, коментира Петков.

„Когато почувствам тогава ще се откажа. Не всичко е пари. Най-важно е здравето. Марио Кирев е много добро младо момче. Много е скромен. Има големи качества. Аз много се радвам за него и се надявам да продължи да се развива така. И аз съм ходил по заведения. Свободното време предпочитам да съм със семейството си. На карти не ми пука дали да губя или печеля. Дано да има много интересни и мачове и до последно да не се знае кой ще бъде шампион. Ще бъде супер, ако се получи. Ако Славия успее да разгърне потенциала си смятам, че може да завършим на трето или четвърто място. Баща ми ме запали по футбола. Пробвал съм и като нападател, но треньорите прецениха да играя като защитник”, завърши Йордан Петков.

BOYS SOFIA ULTRAS

Чет Фев 19, 2009 10:39 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Въобще не разбирам откъде идва този оптимизъм.Резултатите в контролите са най-меко казано неубедителни а новите попълнения не са показали кой знае какъв потенциал /поне засега/.

Пет Фев 20, 2009 9:15 am
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Венци Стефанов: Роберт Петров подписа за 2 години

От Топспорт.бг
Петров преминава в Славия със свободен трансфер

Пет Фев 20, 2009 12:00 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
аржентинеца май го взимаме
гледам сложили са го в сайта при "отбор"

Хуан Пабло Лопес роден 1988 г.

Първи Клуб Велес Сарсфийлд
Други Клубове Бока Хуниорс

8)

Пон Фев 23, 2009 12:51 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Мда и сигурно е играл с Лео Меси заедно , и тренерите са го смятали за много по-талантлив , ама все късмет му е липсвал :roll: Ще го видим що за стока е , дано излезе приличен играч :D

Пон Фев 23, 2009 1:27 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Честито ново попълнение - http://en.wikipedia.org/wiki/Bratislav_Risti%C4%87

Пон Фев 23, 2009 8:41 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение ..
тоя може да се окаже и добър !!!

Я съм ти майката ебал
Че съсипа ни отбора
Ега да умреш в затвора !!!

http://vbox7.com/play:236eb0e0

Пон Фев 23, 2009 10:13 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ето повече и по-съществено инфо. Тоя е обещаващ...
http://football.dir.bg/2009/02/23/news4042086.html

Пон Фев 23, 2009 12:00 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Какво става -взехме да привличаме и хора които могат да играят?един бял за разнообразие :D WC нещо му става вместо човекоядци и плажни таланти на кило почити нормални чужди играчи!

Пон Фев 23, 2009 12:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 491 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 50  Следваща