Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 18, 2025 12:10 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 491 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Следваща
 Зимна селекция 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Този има белгийски паспорт,така че няма да взима място като чужденец...
дано е добър...

какъв халф играе точно ?

Пон Фев 23, 2009 1:11 pm
Профил
Луд за връзване

Мнение 
Maй десен-външен. Дано да става нещо от него, но поне аз нямам големи очаквания. Пак ще сме много зле - и този полусезон.

В Ловеч мача почва от 2:0 :(

Пон Фев 23, 2009 1:42 pm
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
strange_affection написа:
В Ловеч мача почва от 2:0 :(

И свършва 2-3 :lol:

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Пон Фев 23, 2009 2:35 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
http://www.bratislavristic.com/

Гледах му клиповете и изглежда много обещаващ - техничен, скоростен , с добро виждане , въобще за нашите стандарти повече от приличен халф . Но нали знаете - много хубаво не е на хубаво , нека го видим какво ще покаже :wink:

Последна промяна Viktor4o_Rs на Пон Фев 23, 2009 3:17 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 23, 2009 2:52 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
http://www.youtube.com/watch?v=fnwRVPMzOhA

Пон Фев 23, 2009 3:04 pm
Профил
Напреднал
Аватар

Мнение :P
ммм от клипчетата които има във youtube изглежда доста добре... смисъл има добро виждане на играта иии мн яки пасове дава ... бърз е ... абе нз дано да става !!! И да мачкаме и тва е !!! ::P :)

Пон Фев 23, 2009 3:30 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Повечетo мачове се вижда ,че са го пускали ляв халф ,а левия като гледам му е само за подпиране.. почти винаги я гласи за десния! Все пак добра визитка ,но щом е свободен агент... :roll:

BOYS SOFIA ULTRAS

Последна промяна ``Fanatic`1913`` на Пон Фев 23, 2009 8:33 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 23, 2009 4:28 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Тази зима бяха привлечени цифром и словом:трима бразилци,един аржентинец,сърбин,македонец и словенец.Такова чудо няма в историята на Славия.Остава само количеството да прерасне в качество и ръководството да покаже някакви амбиции най накрая.

Пон Фев 23, 2009 8:32 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
и като се събуди какво стана? .. не искам да го казвам но мисля че за пореден път ще видим същия сеир от предишните години.. дебелия си знае как да си печели пари остроива го и въобще не му пука за нищо друго :/

Пон Фев 23, 2009 9:18 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Новото попълнение на „белите“ Братислав Ристич: „Искам да помогна на Славия за УЕФА“

Муслин ме пускаше заедно с Яя Туре, казва сръбският халф, който има мачове срещу Барса в Шампионската лига

Определено новото попълнение на Славия, халфът Братислав Ристич, има какво да разкаже за себе си от богатата си визитка. В деня, в който парафира с „белите“, сръбският полузащитник се съгласи да даде първото си интервю у нас за „Меридиан Мач“. Интересното е, че той е бил спряган и за Литекс, когато начело на тима бе Миодраг Йешич, който е определян за негов „гуру“. За да не спира обаче развитието на младия Момчил Цветанов, Генерала не го привлича. Халфът е бил вариант и за "Левски".

- Г-н Ристич, как се стигна до трансфера ви в Славия?

- Стана някак случайно. Предложиха ми и приех. Не съм се замислял много. Днес (б.а. - вчера) подписах за една година. Идвам като свободен играч, след като разтрогнах с руския Кубан.

- Какво ви накара да дойдете в България?

- Ами Ниш, откъдето съм аз, е много близо до София (Смее се.) Сериозно, Славия е клуб с традиции, има млад, добър и перспективен отбор. Но първо трябва да се докажа.

- Запознахте се вече с целите на новия си отбор?

- Да, зная, че тимът се бори за участие в Купата на УЕФА. Надявам се да помогна. Мисля, че имам богат опит в евротурнирите. Ще дам всичко от себе си.

- Разговаряхте ли вече с треньора на Славия Стевица Кузманоски и президента на клуба Венци Стефанов?

- Да, говорих и с двамата. Отлични професионалисти. Но всички си зависи от мен. Трябва обаче и отборът да играе като едно цяло. Да бъдем страхотен колектив.

- Бихте ли разказали нещо повече за кариерата си?

- Започнах да се занимавам с футбол в родния Раднички (Ниш) още 10-годишен. На 16-17 години заиграх в първия тим. Пътят ми към големия футбол бе даден от Миодраг Йешич. Той ме качи при мъжете, като гуру ми е. На 17 години и половина подписах с белгийския гранд Брюж, макар да имах оферта и от Партизан. Там изкарах отлични пет години. През лятото на 2003 година преминах в украинския Металург (Донецк). Три години по-късно отидох под наем в Малага. По това време тимът бе в Сегунда дивисион. За съжаление на втория месец клубът банкрутира. Беше тежка година. После трябваше да се върна в Металург, но собственикът на клуба арменецът Алек Макретичан купи руския Кубан (Краснодар) и бях пратен да играя там.

- Предполагам в Кубан сте се засекли с българския национал Ивайло Петков?

- Да, добър играч е. Там записах 17 мача. В клуба бяхме 6-7 чужденци, а право да играят имаха само трима. Ивайло Петков и един чех играеха най-редовно, защото просто нямаха алтернатива. За тях нямаше смени. Проблемът с чужденците бе и основната причина, заради която си тръгнах, макар че Кубан влезе в елита и това ограничение отпадаше. Но там понякога ставаха и доста необясними неща, не можеш да ги разбереш. За кратък период от време сменихме няколко треньори, без да има очевидна причина за това... И все пак в Украйна и Русия мога да се върна, когато си поискам, но вече нямам желание. Тежко и трудно е да се живее и играе там. Дойде време за промяна.

- Вярно ли е, че преди време интерес към теб са проявили "Левски" и Литекс, когато начело на тима бе именно Йешич?

- За Литекс не зная. Иначе имаше някакви приказки и писания за "Левски", но нищо конкретно.

- Преди да дойдеш в Славия, имаше ли оферти от други клубове, разбрахме, че си бил на проби в Черноморец (Одеса)?

- Не, няма такова нещо. След като разтрогнах с Кубан, наистина тренирах с Черноморец (Одеса), но само за да поддържам форма. Просто имах познат там. Не съм бил на проби. Пак казвам, не съм поискал, не съм се върнал в Украйна. Все пак там с Металург през 2005-2006 бях обявен за най-добрия подавач с 19 асистенции.

- Брюж ли е най-големият ти връх в кариерата досега?

- Да. Там с норвежкия треньор Тронд Солид постигнахме едни от най-големите успехи на клуба в съвременната му история. Станахме два пъти шампиони. Спечелихме купата и Суперкупата на Белгия. Играхме в групите на Шампионската лига. Имам мачове срещу Барселона. Мисля, че в групата бяха още Локо (Москва) и Галатасарай. Останахме на две точки от второто място.

- Какъв човек е Братислав Ристич?

- Отличен човек (Смее се.) Глупаво е да говоря за себе си, защото едва ли има човек, който да каже за себе си, че е лош. Времето ще покаже за футболните ми качества. Само Бог да ме пази. Иначе имам брат, който е по-голям от мен с две години. Играе в сръбската втора лига в Динамо (Враня). Майка ми е тренирала лека атлетика. От две години съм женен. Съпругата ми се казва Марина...

- А имаш ли деца?

- Не, но дано България ми донесе.

- На каква позиция играеш и се чувстваш най-добре?

- На десния фланг на халфовата линия, но мога да играя и отляво. По време на престоя ми в Металург (Донецк), Славолюб Муслин често залагаше на „ромб“ в средата на терена и играех редом до Яя Туре, който сега е в Барселона. Той бе отляво, а аз отдясно. Така че мога да играя и в средата на терена. Както реши треньорът.

- Какво знаеш за българския футбол?

- Имате добър шампионат и добри отбори. "Левски" и ЦСКА са като Звезда и Партизан у нас. Имате и Бербатов.

- Играл ли си за някоя формация на родината си?

- Имам мачове за националния отбор на Югославия до 18 години. В отбора беше и Бошко Янкович. По време на квалификации с Белгия и Холандия ме забелязаха Брюж.

РОСЕН АНГЕЛОВ meridianmatch.bg

BOYS SOFIA ULTRAS

Вто Фев 24, 2009 2:13 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 491 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Следваща