трансфери,селекция,кражби и продажби 2
Автор |
Съобщение |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Божо написа: Viktor4o_Rs написа: Божо написа: Алберони има и италиански паспорт, ако дойде няма да е проблем за квотата на чужденците извън ЕС. Линк към тази информация ? Братле, когато батко ти Божо казва нещо не ти трябват линкове.
Благодаря ви батко Божо , много добра новина 
|
Сря Дек 16, 2009 12:23 am |
|
 |
atm
Орден "Стара Славия"
|
Viktor4o_Rs написа: Божо написа: Viktor4o_Rs написа: Божо написа: Алберони има и италиански паспорт, ако дойде няма да е проблем за квотата на чужденците извън ЕС. Линк към тази информация ? Братле, когато батко ти Божо казва нещо не ти трябват линкове. Благодаря ви батко Божо , много добра новина 
Лицензираните спортни федерации самостоятелно определят условията и реда за картотекиране на спортистите аматьори и спортистите професионалисти. Това от своя страна води до различни поставяни условия и норми от страна на спортните федерации и международните спортни организации. Много често тези норми не са били синхронизирани или направо са противоречали на законодателството в различните държави. Ето защо от началото на 90-те години на миналия век различните държави /главно европейските/ започват постепенно синхронизиране на законодателството в областта на състезателните права, в предвид и на големите финансови средства отделяни от спортните организации за подготовката на самите състезатели. Повода за предприемането на тези действия е решението на Европейския съд по тъй нареченият “случай Босман”.
Жан-Марк Босман е белгийски професионален футболист, състезател на белгийския футболен клуб от първа дивизия – R.C. LIEGE. През 1990 г. г-н Босман завежда дело срещу неговия клуб, Белгийската футболна федерация и UEFA-FIFA с твърдение, че Белгийската футболна федерация и трансферните правила на UEFA-FIFA са попречили на трансфера му във френския клуб – US DUNKERQUE.
В общи линии формулировката на решението на съда е че, ако договора на един професионален спортист с неговия клуб изтича, то клуба не може да пречи на спортиста да подписва нов договор с друг клуб и от друга страна или да го затруднява, като иска от новия клуб да плаща такса за трансфер, тренировка или развитие. Ограничения отнасящи се националността на състезателя не важат, ако той е гражданин на държава от Европейския съюз и се състезава за друг клуб от държава членка на съюза. Също така, според решението на съда съществената разлика между спортиста аматьор и професионалист, е че спортиста професионалист печели заплата според договор и по този начин се третира като служител в спортния клуб.
Решението от 15.12.1995 г. на Европейския съд има незабавен ефект върху законодателството в тази област от страните членки на Европейския съюз. Постепенно международните спортни организации задължават своите членове да прилагат и спазват принципите залегнали в решението по “случая Босман”.
Българското законодателство също е синхронизирано с международните изисквания в тази област, като в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта са точно конкретизирани действията за придобиването на състезателни права от определено лице.
|
Сря Дек 16, 2009 12:30 am |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Viktor4o_Rs написа: Божо написа: Viktor4o_Rs написа: Божо написа: Алберони има и италиански паспорт, ако дойде няма да е проблем за квотата на чужденците извън ЕС. Линк към тази информация ? Братле, когато батко ти Божо казва нещо не ти трябват линкове. Благодаря ви батко Божо , много добра новина 
Ха така, братле, наздраве!
Имам агенти в агитката на Лас Палмас, за които Алберони има няколко мача като резерва, там минава за нещо като любимец, въпреки че почти не е играл.
Както можеше да се сетиш, за подобен футболист едва ли има подробна информация в интернет, не знам дали става за нещо, но на преките свободни е майстор, прилича ми на стила на Пламен Гетов...
http://www.youtube.com/watch?v=0dCW5U-ilWY&feature=fvsr
_________________ 1913
|
Сря Дек 16, 2009 1:13 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Браво за информираността, добре че са феновете , за да научаваме такива важни детайли , некадърните журналя могат да съчиняват глупости , ама да дадат свястно инфо не  Наздраве и от мен 
|
Сря Дек 16, 2009 2:37 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
|
Сря Дек 16, 2009 10:35 am |
|
 |
slavia_fen
Орден "Стара Славия"
|
кой са тия пирин ,че не мога да се сетя ????

Иди си Венци, иди си Я съм ти майката ебал Че съсипа ни отбора Ега да умреш в затвора !!!
http://vbox7.com/play:236eb0e0
|
Сря Дек 16, 2009 11:44 am |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Избрах белите пред най-силните
Даниел Пеев направи силен сезон в Пирин. През него той има 4 гола за тима от Благоевград. Миналото първенство пък се разписа 6 пъти, вкара и гола, който изхвърли "Левски" от турнира за Купата на България. Силните му изяви привлякоха вниманието на столичните отбори, но най-бърза и настоятелна бе Славия.
- Защо избрахте Славия, кое надделя за решението ви?
- Още не съм футболист на Славия, разбрахме се за личните ми условия. Ако президентите се договорят, ще премина при белите.
- Имахте ли оферти и от други отбори?
- Да, имах предложения от още два тима. Разговарях с ръководствата им, но избрах Славия. И двата отбора са от "А" група, като единият е от най-силните. Не искам да споменавам имената на отборите, няма да е коректно.
- Как оценявате престоя си в Пирин?
- Изживях прекрасни моменти. Чувствам се прекрасно вече година и половина в този отбор. Щом съм постоянно в титулярните 11, значи се представям на добро ниво. Успях да спечеля уважението на колегите си и на привържениците, от което съм много щастлив. Наслаждавам се на футбола, който играем в Пирин.
- Как ще коментирате декларацията на феновете, в която ви задават въпроса: "Защо избра Славия?"
- Напълно разбирам как се чувстват феновете на Пирин. Всеки един от тях много добре знае защо избирам Славия и съм сигурен, че никой няма да остане с грешно впечатление. Радвам се, че оставих хубави впечатления и че привържениците искат отново да играя за Пирин. Един ден със сигурност ще се завърна. Не знам дали ще е след 1, 5 или 10 години, но ще го направя. Може да се завърна като шеф. Част от мен завинаги остава в този клуб.
- Преди бяхте само братът на Георги Пеев, а сега сте известен с името си. Какво се промени?
- Аз наистина съм братът на Георги Пеев, не съм неговата сестра или баща (смее се). Той е постигнал толкова много, че е нормално да е по-известен и всички да знаят за мен като за неговия брат. Пръв от двамата успя във футбола и аз никога не съм завиждал, не съм се дразнил от този факт. Глупости са твърденията, че се дразня от неговите успехи.
- Какви са амбициите ви със Славия?
- Ако сега попитам Вили Вуцов, сигурно ще ми каже, че Славия ще стане шампион до две години. Белите разполагат с много добри футболисти и умеят да играят като отбор. Не виждам причини отборът да не се пребори за място в евротурнирите, независимо дали с моя помощ или не. Славия има шанс за добро представяне и в първенството, и в турнира за Купата на България. След отстраняването на Локомотив (Сф) отборът ще придобие още по-голяма увереност и самочувствие.
- Познавате ли се с някой от играчите на Славия и какви са впечатленията ви от треньора Велислав Вуцов?
- Познавам доста момчета. В перфектни отношения съм с Борислав Георгиев, познавам се добре още с Тодор Колев, Богомил Дяков и Милан Коприваров. Не съм в лоши отношения с никого, но и не очаквам специално отношение към мен. Още не съм дал нищо на отбора. Каквото и да кажа за Вили Вуцов, все ще е малко. На няколко пъти се разминаваме и не можахме да работим заедно, надявам се този път да се получи. Очаквам с нетърпение да започне да вика по мен.
- Ще успеете ли да се преборите с конкуренцията в отбора?
- Не съм от хората, които казват "конкуренцията не ме плаши, ще се справя". Просто не се мисля за такъв, какъвто не съм. Първо трябва да спечеля уважението на футболистите и треньорите. Трудно ще ми е да се преборя с конкуренцията. Както казах, Славия разполага с добри футболисти, които са се научили да играят като едно цяло. Един или двама играчи не могат да носят цял отбор на гърба си. Не отивам с фиксидеята да играя във всеки мач и да съм твърд титуляр. Ще има и моменти, когато ще съм резерва, нормално е. Искам да помогна на отбора с каквото мога.
Сря Дек 16, 2009 11:53 am |
|
 |
slavia_fen
Орден "Стара Славия"
|
Всеки един от тях много добре знае защо избирам Славия и съм сигурен, че никой няма да остане с грешно впечатление.'' това пък какво трябва да значи ???

Иди си Венци, иди си Я съм ти майката ебал Че съсипа ни отбора Ега да умреш в затвора !!!
http://vbox7.com/play:236eb0e0
|
Сря Дек 16, 2009 12:07 pm |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
означава,че няма да го взимаме 
Сря Дек 16, 2009 12:30 pm |
|
 |
mittag
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:22 pm Мнения: 942 Местоположение: sоfия, нadeжda!
|
Полузащитникът на Пирин Благоевград Даниел Пеев все още не е станал официално играч на Славия, тъй като преговорите продължават. Президентът на белия клуб Венцислав Стефанов ще проведе финални разговори утре и в четвъртък, когато се надява всичко да приключи успешно. Славия е готова да преотстъпи на Пирин като част от сделката защитниците Стоян Георгиев и Виктор Дениран, който в момента играе под наем в Спортист Своге.
Вратарят Йордан Господинов пък се върна от Израел, където изкара двуседмични проби в Апоел (Рамат Ган). Израелците ще дадат отговор дали ангажират вратаря на Славия след Нова година.
Сря Дек 16, 2009 1:32 pm |
|
 |
|