Автор |
Съобщение |
Един
Току що регистриран
Регистриран на: Пет Юли 23, 2010 1:57 pm Мнения: 4 Местоположение: София
|
 Старият стадион на Славия
Здравейте!
Правя едно малко проучване относно развитието на София и ме интересуват някои подробности около стария ви стадион (около Руски паметник), който е бил отнет от комунистите. Евентуално дали можете да ми кажете къде е било точното му местоположение? Някъде бях чел, че на негово място е вдигната МВР болницата, някои приятели пък се съмняват, че е бил на мястото, където сега са игрищата на "Спортна София".
А също ако знаете и някакви по-специални дати или актове, например... В уикипедията има само " 3 октомври 1923 г. – с крепостен акт 271 клубът става собственик на терен до Руски паметник и започва строеж на свой собствен стадион".
Изобщо, всякаква информация по въпроса ще ми бъде от полза. 
|
Чет Авг 05, 2010 12:39 pm |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
"Спортна София" е в Борисовата градина и няма нищо общо със Славия. Клубът ни е създаден в района на Риски паметник и първото ни игрище (стадион) е било там на мястото на МВР болницата, както ти сам пишеш, а на ул. Албин се имали нещо като канцелария на клуб  Това е което аз знам ако някой друг има подробна информация да пише 
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Чет Авг 05, 2010 12:48 pm |
|
 |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|
White Power написа: "Спортна София" е в Борисовата градина и няма нищо общо със Славия. Клубът ни е създаден в района на Риски паметник и първото ни игрище (стадион) е било там на мястото на МВР болницата, както ти сам пишеш, а на ул. Албин се имали нещо като канцелария на клуб  Това е което аз знам ако някой друг има подробна информация да пише 
До МВР болница също има изкуствено игрище към "Спортна София".

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Чет Авг 05, 2010 1:12 pm |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
Става дума за сгурията по-доло от боницата ли 
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Чет Авг 05, 2010 1:14 pm |
|
 |
Един
Току що регистриран
|
http://maps.google.bg/?ie=UTF8&ll=42.69 ... 9&t=h&z=18
Да, имах предвид комплекса "Спортна София" в Зона Б5, тъй като там има някакви "останки" от нещо като стадион (или пък колодрум), които са недалеч от Руски паметник. Прегледал съм някои стари планове на града и в нито един не е отбелязано каквото и да е съоръжение. 
|
Чет Авг 05, 2010 1:19 pm |
|
 |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
White Power написа: Става дума за сгурията по-доло от боницата ли 
по-надолу е Софийска вода...има и едно много готино кръчме "Островчето"...там има едно игрище изкуствена трева на "Спортна София"
|
Чет Авг 05, 2010 8:06 pm |
|
 |
belvedere
Току що регистриран
|
Старото игрище на Славия е било от МВР-болницата нагоре, по посока хотела...Реално 3/4 от игрището е под болницата в момента
а тези остатъци от игрище са от стадиона на Метални конструкции, не се излагай...
_________________ и само Славия, докрая на света
|
Съб Авг 07, 2010 11:21 pm |
|
 |
Един
Току що регистриран
|
Аз не виждам с какво се излагам, след като нямам никаква представа и просто питам.
Както и да е, благодаря все пак за насоката.  От един стар план успях да намеря следното, а оградетото от мен вдясно би трябвало да очертава стария стадион в днешни дни:
Онова май ще се окаже игрището на Спортклуб, все пак. Предполагам, че ще ви е интересно ако намеря още нещо (статии, снимки) за стадиона да го пускам тук? Също ако има и вие какво да добавите, пишете.
Поздрави и благодаря още веднъж. 
|
Пон Авг 09, 2010 4:39 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Не го взимай навътре. Просто в момента славистите сме малко негативно настроени и за това. Иначе ми беше интересно да разбера най-накрая точното разположение на стария стадион, за което аз ти благодаря 
Пон Авг 09, 2010 6:42 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
От юридическа гледна точка как е уредено отнемането на стадиона?
|
Пон Авг 09, 2010 8:19 pm |
|
 |
|