Хулигани и нищо повече
Футболни неграмотници и безотговорни келеши ругаят и псуват, но това не може да е безкрайно
Юлий Москов
Трудно е да се разбере какви нерви имат или изобщо нямат нерви президентът на Славия Венцислав Стефанов и треньорът Емил Велев, за да търпят толкова време такава агресия срещу себе си, срещу отбора и срещу традициите на клуба.
Някаква камарила келеши, които плачат за два шамара и да се приберат напикани при майките си, втори месец ругаят, обиждат, псуват.
Кого ругаят? Един човек, който всяка година вади от собствения си джоб милиони левове, за да я има Славия, да има футбол в Славия, да е жива традицията на най-стария отбор в България. И да има къде тези недорасляци да ходят всяка седмица да си изливат злобата и простотията.
Ругаят и един треньор, доказан професионалист, който работи всеотдайно и който има признанието на такива световни корифеи като Авраам Грант, който му е личен приятел. И който го цени именно като специалист.
Кой ругае? Хора, които поради възрастта си не са направили нищо в този живот, не са се преборили с нищо и за нищо, не са постигнали нищо. Хора, които идват от никъде и отиват заникъде. И които хал хабер си нямат от футбол. Случайно някой от тях да е завършил НСА, треньорска школа по футбол или поне да е масажист, пък аз да не съм забелязал? Някой от тях да е бил треньор в Италия, Испания или Германия и да разбира футбола надълбоко, пък аз да съм пропуснал? Футболни неграмотници някакви, това са те и това трябва да им се каже ясно.
Още по-лошото е, че това са безотговорни млади хора, защото те не носят отговорност нито за финансирането на отбора, нито за бъдещето на клуба, нито за състоянието на стадиона, за нищо. Тогава какво искат и с какво право? Нямат ли родители, които да им обяснят някои простички неща в този живот? Или само улицата е тяхното училище, омразата е тяхната мотивация и безнаказаността е тяхната надежда?
Публиката е публика и нищо повече. Тя има само една цел - да подкрепя своя отбор в добро и лошо. Ако не й харесва - да си стои в къщи. Но не да обижда и да псува. Публиката не е и не може да бъде част от управлението на клуба. И не може с агресия да се намесва в управлението. Защото това е хулиганство.
Ако тези са просто хулигани, е лошо. Защото рано или късно тяхната агресия ще срещне една друга агресия - тази на законовия ред.
И тогава животът никак няма да им хареса.
Изключително помиярска и поръчкова статия

И тоя ми се пише славист ...