Да направим ли АФК "Славия" (2-ра част)
Да направим ли АФК "Славия" (2-ра част)
Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Няма да даде 100, ще даде 10, но и гласът му ще е с 10 пъти по-малка тежест от този, който е дал 100. Но ще има глас. Такъв е принципът. Не виждам нищо несериозно в това.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Авг 27, 2010 2:58 pm |
|
 |
Chelsea_69
Орден "Стара Славия"
|
Принципа е ,че повече от 58 човека няма да дадат каквито и да било пари за такова начинание  Успех
П.П.
Все пак ако се направи отбор я че играем нападатеу 
_________________ Стевицаааа, вади го тоя, беееее
|
Пет Авг 27, 2010 3:06 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Chelsea_69 написа: Принципа е ,че повече от 58 човека няма да дадат каквито и да било пари за такова начинание  Успех П.П. Все пак ако се направи отбор я че играем нападатеу 
Ако почнем от Б окръжна може 
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Авг 27, 2010 3:08 pm |
|
 |
Vlado
Напреднал
|
Хубавото на тази идея е не клуба да играе в А група след 5 години, а да се направи нещо поне истинско. Това къде ще играе отбора за мен няма никакво значение, а самоуважението ни като слависти и протеста срещу "перачницата" за пари наречена ПФК "Славия".
Само да си спомним това с което се гордеем - основаването на клуба 1913 год. да не би да е станало с много пари- напротив, било е в едни от най-тежките години- Балкански войни, Първа световна и последвала нацинална катастрофа. И са се справили...
Ясно е, че ни трябва някакво "презареждане", защото пагубно сме зациклили.
|
Пет Авг 27, 2010 4:38 pm |
|
 |
Count Vampirium
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Юли 11, 2004 1:14 am Мнения: 763 Местоположение: Sofia City
|
Преди гласувах с "НЕ" и сега пак ще гласувам с "НЕ". Твърдо НЕ! Твърдо против съм по такъв изкуствен начин да се "съживява" СЛАВИЯ. Васко, в подписа си си го написал най-добре. СЛАВИЯ СИ Е СЛАВИЯ, не ОФК, не ОПФК, не АФППФК и тн! Това е моето мнение. В крайна сметка никое ръководство не е вечно. Иначе съм съгласен че докато ни има нас ще я има и СЛАВИЯ, но просто такива действия за излишни и ненужни според мен.
Пет Авг 27, 2010 9:00 pm |
|
 |
100qn
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Фев 08, 2004 10:57 am Мнения: 1159 Местоположение: sofia
|
гласушах с ДА но съм абсолютно съгласен сгорното мнение
_________________ ВСИЧКО Е ПЕСЪК....!?!!?!?!? хахаха
|
Пет Авг 27, 2010 9:18 pm |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
Count Vampirium написа: Преди гласувах с "НЕ" и сега пак ще гласувам с "НЕ". Твърдо НЕ! Твърдо против съм по такъв изкуствен начин да се "съживява" СЛАВИЯ. Васко, в подписа си си го написал най-добре. СЛАВИЯ СИ Е СЛАВИЯ, не ОФК, не ОПФК, не АФППФК и тн! Това е моето мнение. В крайна сметка никое ръководство не е вечно. Иначе съм съгласен че докато ни има нас ще я има и СЛАВИЯ, но просто такива действия за излишни и ненужни според мен.
Това за мен не е изкуствен начин, а по-скоро естествен.
Това не ми е фикс идея, а просто търене на възможност за излизане от ситуацията в която попаднахме.
Подписа ми е много хубав, много си го харесвам, аз съм си го измислил, но въпроса.... ГОЛЕМИЯ.... е..... кога ще станем бяла държава??? Защото с това циганско "малцинство", май по-скоро ще станем черна/мургава/ държава и май никога няма да станем "БЯЛА".
Да, никой не е вечен...... но аз и ти също не сме вечни, а пясъчния часовник на живота ни тече и ще изтече преди да сме се усетили.... колко си готов да чакаш?!?
Докато ни има нас, ще я има Славия, А СЛЕД НАС................................ 
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Пет Авг 27, 2010 9:40 pm |
|
 |
Chelsea_69
Орден "Стара Славия"
|
Count Vampirium написа: Преди гласувах с "НЕ" и сега пак ще гласувам с "НЕ". Твърдо НЕ! Твърдо против съм по такъв изкуствен начин да се "съживява" СЛАВИЯ. Васко, в подписа си си го написал най-добре. СЛАВИЯ СИ Е СЛАВИЯ, не ОФК, не ОПФК, не АФППФК и тн! Това е моето мнение. В крайна сметка никое ръководство не е вечно. Иначе съм съгласен че докато ни има нас ще я има и СЛАВИЯ, но просто такива действия за излишни и ненужни според мен.
Подозирам, че това АФППФК е нещо яко симпатично :>
_________________ Стевицаааа, вади го тоя, беееее
|
Пет Авг 27, 2010 10:15 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Фил, и на мен не ми харесва идеята да съществуват две паралелни Славии. Обаче тази, която съществува в момента, е стигнала до положение, при което ние феновете нямаме особен смисъл от съществуването й, защото тя не е на нас, а както Дебелият много ясно го е показвал, а наскоро си го каза и в прав текст, тя си е негова (и по-точно на Маджо). Ако искат Маджо и Дебелият ще ни уредят с някоя и друга титла като 96-а, ако искат ще ни вкарат в Б група, ако искат ще разпродаде футболистите и на мястото на стадиона и игрищата ще построят търговски комплекс. Те са собственици, те решават всичко и ние не можем да им влияем.
Казваш, че никой не е живял вечно, така че това ръководство ще е до време и Славия ще я има след него и си прав. Да се абстрахираме от факта, че докато ги чакаме да продадат или да починат, може да минат още 20 години, които както Васко е написал са твърде много време от живота на един човек. Аз имам два въпроса:
- Какво гарантира, че след Дебелият ще случим на собственик, който наистина да милее за отбора? Нищо, напротив - виж какво става с четирибуквието, където се изреждат мутри и само ги влачат надолу.
- Как да сме сигурни, че Славия ще я има, при положение че вече цял куп отбори буквално бяха закрити, като например Дунав и "Спартак" Плевен. Какво ни гарантира че и ние няма да завършим като тях в един момент?
Един начин да променим нещата е да купим отбора от Венци и Маджо. Не знам каква би му била цената, но няма да е никак ниска и със сигурност ще е седемцифрено число, може би осемцифрено заради недвижимите имоти. Толкова пари ние феновете е абсурд да съберем, освен ако сред нас не се спотайва някой мултимилионер, който е готов да отдели десетина милиона за едната идея. Отделно, нищо не ни гарантира, че ако направим оферта, тя ще бъде приета.
При това положение остава само една възможност и тя е да направим наша си Славия, по примера на създателите на клуба през 1913-а, които са почнали от абсолютната нула и в условия, значително по-лоши от нашите в момента (все пак са били първи в България). При предложения вариант с акционерно дружество с ограничение на броя акции, които отделно физическо или юридическо лице може да притежава, поне ще гарантираме че новата Славия никога няма да попадне в ръцете на някоя мутра, а винаги ще бъде управлявана от истински фен, който ще има кратък мандат и който няма да бъде преизбран, ако останалите фенове на харесват как управлява отбора.
Да обобщя - сега сме абсолютно безсилни да влияем върху съдбата на Славия, шансът някога да купим отбора като просто съберем пари е нулев, но ако създадем отбор, собственост на феновете, тогава има истински шанс с правилно управление да го един ден да го превърнем в нещо, с което да се гордеем и да подсгурим бъдеще, в което не зависим от мутренски прищявки.
Нещата никога не се оправят от само себе си и само с чакане. Ако искаме нещата да се подобрят, първо трябва да се променят.
|
Съб Авг 28, 2010 1:01 am |
|
 |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
Аз съм против и ще бъда максимално кратък.
Големият футбол се прави с големи пари. Големите пари, особено в днешно време, са преди всичко у мошениците. Така е и в световен мащаб, вижте в родината на футбола какво става.
Оттук има два варианта. Да се надяваме, че ръководството на българския футбол някой ден ще се оглави от сравнително честни хора (малка, но все пак вероятност); и да развиваме чисто аматьорски футбол (такива са били нещата преди 1944), с който ще си и останем. Вторият вариант е по-славен, но... 
_________________ Обичаме ви, бели алкохоли!
|
Съб Авг 28, 2010 1:01 pm |
|
 |
|