Държавен архив и истината за най-стария футболен клуб
Автор |
Съобщение |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Е и какво то това че някой някъде е играл футбол.Това не означава футболен клуб.Почнала Балканската война - да но учениците не участват в нея.Славия е основана три седмици след падането на Одрин в разгара на същата тази война.Но на говедата все някой за нещо им пречи.Още от преди да са основани.
|
Пон Дек 20, 2010 7:01 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Венци към "Левски": Не ви прави чест да изкривявате историята
Президентът на Славия отхвърли "доказателствата", че "сините" били основани 1911 година
"На Тодор Батков не му прави чест да изкривява историята на българския футбол, след като тя отдавна е написана и фактите в нея се знаят", коментира днес президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред журналисти по време на коледната среща на ветераните на "белия" клуб.
Това беше реакцията на Стефанов по повод изказването на собственика на "Левски", че клубът от Герена е бил основан през 1911 година, а не през 1914-а, като дори за това било изпратено писмо до УЕФА.
"Какви са тия фалшиви документи? Излиза, че основателят на "Левски" Боркиша е бил на 12 години, когато е положил основите на клуба си. Как може такова нещо да се твърди", чуди се президентът на Славия.
За доказателство той показа Бялата библия - книга, която съдържа учредителния протокол за основаването на Славия, както и другите документи от най-ранното съществуване на клуба, чието седалище тогава е било в района на Руски паметник.
В неделя собственикът на "Левски" Тодор Батков извади документ, според който "сините" са основани през 1911 година, а не както се смяташе до момента - през 1914 година. Стефанов е категоричен, че само едно спортно дружество у нас има автентични документи, които показват кога е основано то.
"Уважавам много Тодор Батков и "Левски", но уважавам повече историята. Тя не може да бъде променена. За всеки е известно кой клуб кога е създаден. Поколения слависти са проучвали историята на клуба ни. Ние разполагаме с книга, която показва кога е създадена Славия, не с хвърчащи листа", заяви Венцеслав Стефанов на коледната среща на ветераните на клуба.
На сбирката в ресторант Славия присъстваха някои от най-известните бивши футболисти на "белите" - Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Георги Харалампиев, Димитър Ларгов, Михаил Мишев, Иван Чакъров, Иван Хайдарлиев, Иван Давидов, Милчо Евтимов, Антон Кръстев, Стоян Алексиев-Стойката и други. Присъстващите на тържеството ветерани получиха подаръци от ПФК Славия.
"Славист съм се родил, славист съм и славист ще умра", Стефанов приветства с тези думи събралите се бивши футболисти на клуба. На срещата присъства и треньорът на столичани Емил Велев.
Рядко ми се случва да го кажа, но - браво Венци 
|
Пон Дек 20, 2010 7:02 pm |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Юни 01, 2006 8:32 pm Мнения: 493 Местоположение: София
|
Пон Дек 20, 2010 7:13 pm |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Юни 01, 2006 8:32 pm Мнения: 493 Местоположение: София
|
То трябва и "Ботев" и Черно море да реагират, не само ние.
Пон Дек 20, 2010 8:51 pm |
|
 |
Chelsea_69
Орден "Стара Славия"
|
КЗЛ ! Темата се изчерпа 
_________________ Стевицаааа, вади го тоя, беееее
|
Пон Дек 20, 2010 9:06 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
|
Пон Дек 20, 2010 9:38 pm |
|
 |
bene
Напреднал
|
fisher96 написа: Ааа, не веднъж съм спорил със спартаклии! Споменават за някакъв квартален отбор на "Спартак", създаден през 1914 г.
и Марица носи името "Спартак" за кратко в периода 1944-47
цялата шумотевица около годината на "Левски" София е за отклоняване на вниманието. явно агент Тара и другите ДС-мекерата са го закъсали и се опитват да пускат димни завеси. скоро ше се разбере. а пък ако самите левскари допуснат подобно пренаписване на историята си тва вече ше е върха на безгръбначието. във всичките им "спомени" досега пиша как ученици от 22-а гимназия направили клуба през 1914, как там някой си предложил да са "Левски" и изведнъж - 1911
http://s172.photobucket.com/albums/w17/ ... an0008.jpg
четох някъде, че "Ботев" Пловдив щели да излизат с декларация, но аз лично не виждам голям смисъл от това.
а пък Черно море защо? те са от 1945 и вече почват да втръсват в опитите си да се докажат като най-стари. дори наскоро четох че футбола тръгнал още от 1896 във Варна след като английски моряци им били показали играта. и как става това при положение, че в 1906 Фердинанд почва да гради модерно пристанище за кораби и параходи там, а дотогава само гемии са акостирали там. кви моряци, кви англичани?...може първият футбол да се е играл във Варна, но в никакъв случай тва не прави Черно море стар клуб.
ако Черно море се пишат наследници на Тича и Владислав, значи Славия треа се пише 1909, а ЦСКА (АС`23) и те там някъде в тия години, щото нали Атлетик е наследник на Матинката 
|
Пон Дек 20, 2010 9:44 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Значи в момента животните се съзстезават да се покажат кои са по-големите идиоти в държавата. Говедата в момента се опитват да надминат абсурда на прасетата с АС-23, който те са унищожили и се опитват да се изкарат 1вия клуб в България. Просто тия 2 клуба не спират да ме забавляват почти всяка седмица с поредната простащина... 
Пон Дек 20, 2010 10:14 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5964_10.htm
Самите левскари скачат на Батков.Дебелогъзият адвокат се е събудил една сутрин и решил че "Левски" трябва да е основан 1911 г.Нарцисизъм,шизофрения и още нещо.
|
Вто Дек 21, 2010 11:02 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Прощавай и ти, бай Ганьо! Бог ми е свидетел, че винаги добри чувства са ме въодушевявали при описването на твоите истории. Ни чувство на злобно порицание, ни презрение, нито лекомислен смях не са ръководили моето перо. И аз съм чадо на своето време и известни отделни събития може би неволно са ме отклонявали от строгата обективност, но аз се старах да възпроизведа есенцията на печалната действителност. Твоите братя, вярвам, не са такива, какъвто си изобразен ти, бай Ганьо, но те са засега на втори и трети план; те едва сега почват да заявяват за своето съществуване, а пък ти, ти си налице, твоят дух лети и обгръща целия обществен строй и дава свой отпечатък и на политика, и на партии, и на печат. Аз питая в себе си вяра, че ще дойде един ден, когато ти, след като прочетеш тази книжка, ще се позамислиш, ще въздъхнеш и ще речеш:
Европейци сме ний, ама все не сме дотам!... Прощавай, не е за чудо пак да се срещнем.
София, 17 март 1895 г.
|
Вто Дек 21, 2010 11:29 am |
|
 |
|