Автор |
Съобщение |
atm
Орден "Стара Славия"
|
seth написа: Не си спомням откога не сме имали два лагера в чужбина и откога не сме имали толкова контроли срещу сносни чуждестранни отбори.
е всичко си дойде на мястото 
|
Пет Яну 07, 2011 2:40 pm |
|
 |
katsumoto
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Яну 11, 2010 12:06 pm Мнения: 422 Местоположение: Sofia
|
За феновете на Славия и за негово величество - Фенът
Стигам малко със закъснение за първата тренировка на Славия. Първо ми прави впечатление пълната с фенове импровизирана пресконференция на Емил Велев. Казвам си – нормално, все пак е първа тренировка за полусезона. После обаче осъзнавам как именно феновете са тези, които пазят традициите на един футболен клуб. Негово величество Фенът! Този, който всяка седмица е на стадиона, ходи на тренировките, знае повече от журналистите. Боже, та то останаха ли такива фенове? Явно да! Малко са, но ето ги – на Ивановден на стадион „Славия”. Наблюдавам ги внимателно, по-точно т.нар. документи – хората от по-старото поколение – които пазят в съзнанието си всяка подробност от отминалите времена. Гледам ги – прелистват вестник и търсят колонката за техния отбор, бистрят селекцията и пак се връщат – към онези времена, когато Славия е била по-голяма, отколкото е в момента. В паметта ми изниква един мач срещу "Левски" за купата. Май беше през 1998 г. Славия губи 0:2 на „Васил "Левски"”, а на реванша смазва „сините” – 3:0. От сектор „А” излиза оглушителен рев, когато слизам от трамвая на „Овча купел” – и тогава бях закъснял. От тогавашния отбор си спомням Симеон Чилибонов. Помня и атмосферата сред феновете на Славия тогава – истинска еуфория. Днес душите на тези премръзнали хорица се постоплиха за няколко минути, когато видяха своите любимци или просто своя отбор. Сигурно някои дори бяха излезли от работа, за да надзърнат „белите” и да поискат минута мълчание за своя съмишленик Петър Добрев – Ханс. После с треперещ глас и насълзени очи гледаха с нова надежда излизащия за първа тренировка отбор на Славия. Един по-възрастен фен казваше на глас имената им, както едно време…
Няма смисъл да продължавам. Едно е сигурно – футболът е на феновете, на никого другиго!
http://www.novsport.com/news126347_1061.html
_________________ 8 пъти шампион на България: 1926, 1928, 1930, 1936, 1939, 1941, 1943 и 1996 г.
|
Съб Яну 08, 2011 10:05 am |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Силна статия, целяща да бъде в наша полза, но и от нея прозира съмнение във възможностите ни. Дано всички да сме по-амбицирани тази година и да помагаме по-активно и по-масово на отбора, за да убедим всички, че не трябва да се съмняват в нашите възможности. Ако ще и само в името на Ханса, който винаги и напълно безрезервно е подкрепял любимия отбор...
САМО СЛАВИЯ!
_________________ 1913
|
Съб Яну 08, 2011 3:51 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Нов славист най-издръжлив
Привлеченият от Сливен защитник Филип Филипов се оказа най-издръжлив във отбора на Славия. Тази сутрин треньорът Емил Велев приложи френски тест за издръжливост по време на тренировката.
Футболистите бяха разделени на три групи като имаха за цел да тичат в рамките на 23 минути с постепенно засилващо се темпо. Никой от възпитаниците на Велев не можа да достигне до крайната цел от 23 минути като само бранителят Филипов мина границата от 20 минути. През цялото време Емил Велев се опитваше да надъхва своите възпитаници като пускаше всякакви шеги, за да отклони вниманието на играчите от мисълта за тежкото натоварване.
Още едно ново попълнение от зимната селекция в отбора се представи на ниво на теста за издръжливост. Централният бранител Мартин Сечков постигна 19 минути и 35 секунди. Отборът на Славия ще се готви само сутрин на клубната база до заминаването на тима за първият подготвителен лагер.
Браво, имам позитивни очаквания за Филипов, дано и Сечков не разочарова 
|
Съб Яну 08, 2011 4:44 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4218 Местоположение: София
|
Ако Кокала, и най-вече лицето В.С. ни гласят за Европа с един Сечков и Филипов няма как да стане. Трябва ядро от качествени играчи в отделните линии и реална конкуренция на скамеката. Ако вземем, че се излъжем и пробием до Европа, лятото няма да ни стигне за обиграване на един отбор, който да не се изложи на есен. За мен Вуцата беше започнал един революционен план, с който щеше да изгради един боеспособен отбор за челните места на домашната сцена и едно прилично представяне в Европа, но с постоянно надграждане, натрупване на все положителни неща, както се случи с Локото. Всичко това се провали от шибания дебелак. Всичко градивно, пробиващо се унищожава с замах в зародиш. Е как тогава да стане, де*а..
Съб Яну 08, 2011 11:17 pm |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Юни 01, 2006 8:32 pm Мнения: 493 Местоположение: София
|
Да изгонихме 9, от които за 5 не бях съгласен, взимаме 3-4 смешника и това ако е селекция, няма какво да коментирам. Дано се намерят поне още 2 добри играча до края на подготовката, но не ми се вярва.
Нед Яну 09, 2011 1:19 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
|
Нед Яну 09, 2011 2:03 am |
|
 |
kober_5bb
Луд за връзване
|
И кои са тези смешници?
А, бе нещо ми писна да слушам това всеки трансферен прозорец - тоя бил недоказал се, оня свободен агент, другия еди кво си. А после като почнат да ги продават, същите тези "смешници" изведнъж стават невероятните играчи. Еми тогава браво на Венци, че успява да продава смешници. И наистина мисля, че за момента, ако не се променят нещата имаме доста приличен отбор, включително и резервна скамейка.
|
Вто Яну 11, 2011 9:34 am |
|
 |
koko_sl
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Сеп 04, 2003 9:42 pm Мнения: 316 Местоположение: SOFIA
|
 Transferi!
Що да не са добри футболисти, Юруков е опитен добър футболист, Филипов е млад младежки национал, Сечков държеше защитата на Академик, благодарение на него направиха силни мачове и не им вкараха много голове, вие някой отбор в БГ да е направил по-добра селикция знаете ли!
_________________ La Vecchia Scuola!!!
|
Вто Яну 11, 2011 2:35 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Говедата правят най-добрата селекция, ама там играят кинти немалко, свинчугите пак ще вземат 10 нови крила , а на други постове са зле  Като за без пари селекцията ни е сносна, въпреки че има какво още да се желае и се надявам да изскочи още някой добър 
|
Вто Яну 11, 2011 2:38 pm |
|
 |
|