Автор |
Съобщение |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
 Re: "Берое" - "Славия"
Виж, аз те разбирам, че явно не можеш да присъстваш на мачовете и не обвинявам никой който също така не ходи, но ще ти обясня, а и на всички други, които се чудят защо се случва понякога да говорим на тази тема: Ами много е просто - като фенове на този отбор, това е абсолютно най-големия ни проблем. Ако ще да изпаднем, няма да имаме по-голям проблем от този. Ниската посещаемост на фона, на 1во място лефски и цска и след това на дори изпадащи отбори, които имат по-голяма посещаемост от нас, а и като цяло провинциялните. Да, при повечето провинциялни е 1 град, 1 отбор, но това не ни извинява, защото София е достатъчно голям град с достатъчен брой слависти. Справка снимките от преди 10-12 години. Всички тези хора не са се изпарили за толкова време, нали? Колкото и да е мачкан нашия отбор от знайни и незнайни дебелаци, това наистина не ни оправдава като публика и фенове! И Славия лека по-лека се превърна в средняшки отбор и заради средняшката (силно казано) посещаемост на стадиона. Всеки футболист е казал, че усещането да играеш пред пълен стадион или поне пред голям брой публика е "несравнимо, надъхващо, амбициращо и т.н.", нали?! Еми ето точно заради това в момента сме на туй дередже (извинявам се за турцизма)! Докато хората не започнат да идват на мачовете и да изказват ЩОМ ТРЯБВА своето недоволство (дай Боже скоро единствено подкрепа), за да има ефект трябва да се случва на СТАДИОНА, а не пред ТЕЛЕВИЗОРА, където само вие, семейстов и/или приятелите ще ви чуят, както каза Кижани, ако не се лъжа, по-горе! Най-големия срам пък ще е, ако догодина есента, когато започнем сезона на 100-годишнината ни трибуните на ст. Славия са отново празни!!! Ако стане така тогава по-добре да ни закрият! Така че, ако искате да бъде променено нещо в НАШАТА Славия трябва да започнете лека по-лека да идвате на стадиона. И колкото повече се връщат, толкова повече ще искат да се върнат и те. И колкото повече хора има толкова по-голяма ще е промяната и в манталитет, и в успехи, и т.н. Тва трябва веднъж завинаги да бъде разбрано, асимилирано и дай Боже изпълнено от хората.
Пон Мар 14, 2011 9:30 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Абсолютно си прав и никой не оспорва това, че трябва да има висока посещаемост на нашите срещи. Обаче си има начини това да се каже и да се направи и псувните и меритбите (не визирам само мненията в тази тема, а изобщо във форума напоследък) едва ли могат да доведат до развитие в желаната насока.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Мар 14, 2011 9:37 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Аз никого не искам да защитавам или оправдавам, да соча обвинително с пръст или да слагам присъди, сякаш някой е на подсъдимата скамейка. Самият аз, по обективни причини, не винаги имам възможност да съм на стадиона, въпреки че почти винаги когато съм в София идвам, така че най-малко аз съм човекът, който ще критикува неидващите слависти, въпреки че и аз смятам и съм сигурен, че с неидване нищо няма да се промени ... Но замислете се и друго, колко са животинските публики след 3-4 поредни неуспешни мача, въпреки голямата им бройка от 90 % псевдофенове ? Колко ще са след 1 година без европейски турнири ? А след 5 ? 14 ? Истината е, че такъв ни е манталитетът - не слависткия, а българския и ние няма как да сме изолиран остров ... Видяхме колко хора се събраха на протестите за горивата или пред парламента преди, е всички знаем какво става в Гърция примерно при сходни събития ... Изключения са може би феновете на "Ботев", Локо (Пд) и Берое, всички други малко или много залягат ниско и чакат бурята да отмине, както се пееше в една песен . Та чорбата, като им взеха лиценза, нали помните колко бяха на онзи концерт, този пример също се сещам, иначе когато отборът им върви и играят със силни европейски тимове, са голямата работа. А и също факт е, че софийската публика е доста разглезена като цяло, никой не искам да обидя с това, но си е така, може би многото други забавления в големия град и преситеността от удоволствия си оказват влияние, ето сега на мача с Швейцария я има 10 000, я не, а излишно е да се говори колко щяха да са в Пловдив, Стара Загора, Варна или Русе (там пък няма стадиони, друга болна тема) . А всъщност и това не е съвсем причината, щото като закриха Дунав, пред общината в Русе протестираха само една шепа хора, а това е един от символите на града ... За съжаление редовият фен, хората които са се разочаровали тотално, те няма да се върнат преди да видят нещо ново - купи, титли и европейско участие, масовост в България се постига само с успехи, такива сме си ... Примерите с други държави са неуместни и неудачни, реалността тука е доста различна.
|
Пон Мар 14, 2011 9:55 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Викторе, на мача България-Швейцария ще има толкова хора, колкото другите градове заедно не могат да сънуват да съберат. А за качеството на подкрепата изобщо няма смисъл да отварям дума. Какво е по-добре за един отбор, 15 000 агитка и 20 000 периферия, която знае как се подкрепя или 140 000 люпещи семки? Хайде, по-сериозно, поне когато става дума за националния отбор.
По темата всичко е кристално ясно. Не дойдат ли хората да се изкажат на стадиона, било за хубаво или за лошо, никой няма да се впечатли от липсата им. Могат да си мислят, че си спестяват нервите, но всъщност ги правят вечни...
_________________ 1913
|
Пон Мар 14, 2011 11:20 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Божо написа: Викторе, на мача България-Швейцария ще има толкова хора, колкото другите градове заедно не могат да сънуват да съберат. А за качеството на подкрепата изобщо няма смисъл да отварям дума. Какво е по-добре за един отбор, 15 000 агитка и 20 000 периферия, която знае как се подкрепя или 140 000 люпещи семки? Хайде, по-сериозно, поне когато става дума за националния отбор.
По темата всичко е кристално ясно. Не дойдат ли хората да се изкажат на стадиона, било за хубаво или за лошо, никой няма да се впечатли от липсата им. Могат да си мислят, че си спестяват нервите, но всъщност ги правят вечни... По-точно от това няма как да бъде казано и лесно разбиреамо!
Пон Мар 14, 2011 11:38 pm |
|
 |
VSP99
Пристрастен
|
Божо е прав, както винаги!!!
За Националния само с уважение! Това си е нашият отбор, както е и Славия, независимо от резултатите трябва винаги да се подкрепя. Съгласен съм и със Слависта, че като не се ходи по мачове тотално се превръщаме в средняшки отбор. Зашото играта и резултатите може да не носят удоволствие, но усещането, което човек изпитва, когато се качва по стълбите, види терена и белите екипи, когато отборът вкара гол и всички избухват... е това може да се сравни с много малко неща на този свят!!! Същото важи и за Националния отбор!
|
Чет Мар 17, 2011 9:37 am |
|
 |
|