11-о място. Стигнахме ли дъното?
Автор |
Съобщение |
white eagle
Орден "Стара Славия"
|
 Re: 11-о място. Стигнахме ли дъното?
Този сезон спечелихме 3 т. повече от най-лошото ни класиране през 1992/93 г. Конкретно за пролетния дял аз лично не помня по-слабо представяне /следя "Славия" от около 25 г./. Логично следва въпросът какво става оттук нататък. Лично аз не съм оптимист защото:
1. Треньорският пост. Вариантът Кушев, Й. Петков и Фугата не ме впечатлява особено и ми напомня на времената на А. Желязков и Ч. Цветков 1989 г., после и Кирил Качаманов 2001 г. Резултатите са известни на всички. 2. Селекцията /към Славия/ - от това, което чета пак ще разчитаме на свободни агенти средна ръка. Към днешна дата единственото достойнство на Д. Воденичаров е, че е наш юноша. Я. Сандански, М. Димов и т.н. въобще няма да ги коментирам. Такива през последните 15 г. сме гледали много. 3. Селекцията /от Славия/ - и тук нищо ново под слънцето. Отборът отива на пожар в Самара /явно е станало в последния момент, та не са смогнали да изкарат визи на чуждестранните ни играчи, тъй като играха само българи/ за да може Стефанов да изтъргува що годе конвертируемите футболисти, и тях ги знаем кои са. Очевидно пак до последно ще има текучество в посока навън. 4. Стадионът - и по тази тема е говорено много /дори има цяла рубрика/. За последните 25 г. откакто ходя на "Славия" е боядисана централната трибуна, сменени са пейките на резервите и с кански мъки сложиха седалки в "А" а отскоро и в част от "В" сектор. През разглеждания период не само, че не сложиха ново табло, но спря да работи и старото. Касите около стадиона са сведени до 1 /една/. Което затруднява и без това малкото фенове. Наскоро гледах архивни кадри на стадиона от 60-те. Единствената разлика от тогава е смяната на дървените рамки на вратите. 5. Аксесори за феновете и рекламни материали. Магазинчето до паркинга има все по-слаб асортимент и залежала стока от 2004 г. нови неща не съм виждал. Утопия е човек да си намери актуална фланелка, анцуг и т.н. с емблемата на отбора. 6. Школата - за нея се говори много и все с гордост. Какви са фактите обаче. От шампионския отбор набор 1990 г. в първия отбор проби само Виктор Дениран!!!!!!! който се разминава с представата за наш юноша. Спорадично в игра влизат Г. Богданов, Б. Васев, а напоследък налагат Сп. Георгиев. По традиция на пейката на домакинските мачове дремят 2-3 кандидати за слава, чийто имена търпят голяма вариативност. 7. Публиката - добива все по-волско търпение и дебелокожие. Дори за недотам амбициозен отбор като нашия, 15-16 загуби, които вече редовно си правим на сезон реакциите са нулеви. Евала за финала на купата, ама това нещо надали скоро ще се повтори. 8. Ръководство - както често съм споделял за мен Славия умря на онзи мач за купата с Литекс през пролетта на 1999 г. загубен с дузпи. Оттогава освен частични изригвания в определени мачове - нищо. За В. Стефанов мисля, че всичко е казано и няма смисъл да повтарям всеизвестни неща. 9. Перспективи - според мен не са розови. В последните години "Славия" не само, че изпадна от първата тройка в България /не само като класиране, а и по ред други критерии/, но вече изостава и от отбори като Черно море, Берое и двата Локомотив-а. В медиите и в публичното пространство "Славия" се свързва най-вече с байганьовските изцепки на шефа си, с комичните тренсфери /наеми, заеми, препродажби/ и уви с уговорените мачове, които изобилстват през последните години. 10. Изходът - според мен вариантите са основно три: а) нов инвеститор - нещо изключително трудно в тия времена. б) караме я, както досега още 10-20 г. В) вариант без инвеститор и без кликата Маджо, Венци и сие, като стигаме пълно обезличаване. Справка Академик Сф., Септември и т.н.
Дано не съм прав. Финалът за купата ме върна за 90 мин. в миналото, когато в отбора имаше истински футболисти и мъже и съответно истинска подкрепа. Моята Славия е тази на Жужо, Пл. Симеонов, П. Александров и Банана. На Фози, Менгеле, Уруков и Ацаров. А не тази на Метъла, Сечков и лекето Кунчев. Славия трябва да живее най-малкото за хора като Кано Коцев. Който макар и след тежка болест дойде на финала и го изгледа от нашия сектор, а не от ложите. За Андрей Желязков, който макар отдавна да се свързва с други отбори и събития никога не е казал лоша дума за "белите".За тези знайни и незнайни хора, някои от които не успяват през живота си да видят отбора дори с една, купа или медал, но въпреки това са с него до последно.
|
Нед Юни 05, 2011 11:10 am |
|
 |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
СЛАВИЯ Е ЕДНА и тя не е футболистчетата, треньора, дебелия или който и да е..... СЛАВИЯ това сме ние и за да тръгне тоя отбор на напред не е толкова сложно просто трябва да се върнете по трибуните- върнете защото аз съм там секи мач.....и стига с това черногледство.... наш си е отбора ще си се радваме и ще си тъжим за него- пък по добрите времена ще дойдат !!! Ужасно е че си загубил толкова време да изброяваш причини колко на зле отиват нещата, да беше написал 10 причини защо ти като славист няма да спреш да подкрепяш отбора на сърцето си - независимо пада или бие....

ВИНАГИ С ВАС !
|
Нед Юни 05, 2011 11:20 am |
|
 |
valio1996
Луд за връзване
|
white eagle e прав от 1 до 10 за съжаление... вси4ко бяхме гледали но това да легнеш на тези които те мразят най-много преля 4а6ата! кой каквото ще да си говори и пише но докато свинята е свързана с отбора ни,добро няма да видиме !
|
Пон Юни 13, 2011 4:39 pm |
|
 |
Altafini
Луд за връзване
|
Стефан е прав, докато не се върнем на трибуните няма да имаме силен отбор.
Пон Юни 13, 2011 6:24 pm |
|
 |
staev10
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 6:42 pm Мнения: 568 Местоположение: София
|
Единственото позитивно беше победата над ЦСКА и изпуснатата срещу "Левски".
Иначе по-слаб отбор не съм гледал.
|
Сря Юни 15, 2011 3:47 pm |
|
 |
zissko
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 10:41 am Мнения: 1280 Местоположение: СОФИЯ
|
staev10 написа: Единственото позитивно беше победата над ЦСКА и изпуснатата срещу ""Левски"".
Иначе по-слаб отбор не съм гледал. и тренер също вечна му памет 
_________________ славист,лош човек няма!
|
Вто Юни 21, 2011 12:35 am |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
Между другото сега разбрах, че Розовия е получил подкуп от чорбарите още преди финала за да нямат проблеми с лиценза. Мургина я усетиха, но нея за друго я разкараха, в случая никой нищо не казва и нещата си остават скрити покрити. Не е точно моя работа да ги казвам тия неща, но не ми пука, нека да се знае! Покрити са дългове в особено големи размери, не е честно спрямо нас и останалите отбори в "А" група.
Сря Юни 22, 2011 5:29 pm |
|
 |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
staev10 написа: Единственото позитивно беше победата над ЦСКА и изпуснатата срещу ""Левски"".
Иначе по-слаб отбор не съм гледал. Историята ще помни само победата, само резултата...няма да имаме повод да се срамуваме, че нямаме победа над ЦСКА 20 години....закръглихме ги само на 10 Който обаче е бил на мача знае как го взехме...с шут от 40 метра (напълно случаен гол, плод повече на безсилие и безпомощност отколкото на футболно майсторство....риташ от майната си защото не можеш да стигнеш до вратата...). Отборът на ЦСКА беше съставен от знайни и незнайни анонимници, които не можеха да си кажат две думи камоли да ритнат топката...бяха отчайващи и въпреки това едвам ги бихме...с тоя отбор дето бяха ако наще бяха малко от малко класа трябваше да ги разшием поне с една петичка, че да помнят и да знаят че друг път с играчи от кол и въже отбор не се прави. "Левски" играха с резервите...Дембеле ако беше резултата щеше да е обичайния...но пък там Данчо си свърши работата...не мога да повярвам, че го върнаха и то като треньор:((
|
Чет Юни 30, 2011 10:53 am |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
звучиш като някой журналист на дон балон с тия тъпи постове 
Чет Юни 30, 2011 12:18 pm |
|
 |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
Кое е тъпото?
Едвам бихме ЦСКА - факт!!! Цска бяха трагични есента - факт!! Не можем да бием софийските грандове по 10 години - факт!!!
Бързо забравяте на какво бяхме подложени и какво трябваше да изтърпим тази година. Аз винаги ще съм песимист с такава линия на политика...а вие винаги ще слагате розовите очила преди началото на сезона и ще валят подобни обвиненя...не си славист, не носиш идеята, постовете ти са тъпи...ама реалността е такава, че няма какво да ме обнадеждава!!
|
Чет Юни 30, 2011 2:05 pm |
|
 |
|