Автор |
Съобщение |
saract
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Венци в атака...
Президентът на Славия Венци Стефанов изрева, че ЦСКА още не му е платил всичко за вратаря Райс Мболи, пише "7 дни спорт". Алжирецът пази на Армията миналата есен и спаси червените от няколко позорни загуби.
Според Венци обаче ЦСКА има да му дава още 300 000 евро от сделката. Сумата включва и натрупани лихви. "Чаках ги достатъчно, ама взе да ми писва вече", предупреди шефът на Славия. Колегата му от ЦСКА Димитър Борисов обаче твърди, че дългът въобще не е 300 000 евро.
Той опонира, че става въпрос за три заплати по 15 000 евро. Припомняме, че именно Венци плащаше заплатата на алжиреца, докато пазеше под наем в ЦСКА. " Дължим 45 000. Не знам откъде Венци Стефанов я измисли тази цифра - каза Борисов.
|
Пет Юли 22, 2011 10:01 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Венцеслав Стефанов: БФС, ПФЛ и телевизиите правят порочна схема Съб, 2011-07-23 18:17
Схемата между ПФЛ, БФС и телевизиите е едно от най-порочните явления във футбола ни, казва шефът на Славия
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящия сезон, проблемите на клубовете с тв правата, дълговете на ЦСКА към него и закачката си с Йордан Лечков.
Г-н Стефанов, какви цели поставяте на Славия за новия сезон и оптимист ли сте за близкото бъдеще на отбора?
- Човек винаги трябва да бъде оптимист. Като става въпрос за Славия, аз съм такъв, защото това е отборът на моето сърце и всичко, което правя, го правя за доброто на клуба, на подрастващите, на децата. Надявам се през новия сезон да видим едно ново лице на отбора, една нова Славия. Целите са да се играе за победа във всеки мач. Трябва да заемем някое от челните места в края на шампионата, да се класираме в Европа.
Заложихте на млад треньор в лицето на Мартин Кушев. Това ли е пътят, Любослав Пенев и Милен Радуканов постигнаха бързи резултати в Литекс и ЦСКА?
- Определено това е пътят. Любо имаше някакъв опит като треньор, аз се радвам най-вече за Радуканов. Той успя да промени ЦСКА не толкова тактически, колкото психически. Напипа верния пулс на колектива, момчетата му повярваха и победите дойдоха. Надявам се това да стане и при нас с Мартин Кушев.
Свърши ли селекцията в Славия?
- Да, като цяло селекцията е завършена. Подсилихме отбора с добри и опитни футболисти, доволни сме.
А може ли до края на трансферния прозорец ваш футболист да бъде продаден в чужбина, има ли оферти?
- За момента няма оферти и не мисля, че ще се разделим с някого.
Защо се стигна до раздялата с Басо, при положение че след финала за Купата с ЦСКА вие казахте как искате 20 като него в отбора?
- Наистина много харесвах този футболист, но явно манталитетът му и поведението не са добри. Изпусна си нервите на една тренировка, скара се с Кушев. Да не кажа, че направо се държа просташки. След като треньорите казват, че не пасва на отбора, аз съм длъжен да се съобразя с тях. Така се разделихме с Басо.
Коя беше по-голямата ви грешка - да назначите за треньор Велислав Вуцов или заменилия го Емил Велев?
- Не съжалявам за тези си решения. И Велислав, и Емил си имаха своите положителни качества. Вуцов работеше за просперитета на Славия, но нещата не се получиха. С Велев имахме един много успешен есенен полусезон, но явно сбъркахме нещо през пролетта. Оттам дойдоха и неуспехите.
Голям проблем за клубовете са приходите от тв права. Каква според вас е нормалната сума, която трябва да прибира един отбор от А група?
Поне два милиона лева
за водещите отбори и един за останалите. Това е най-нормалната сума. Наистина е голям проблем, който трябва да бъде решен час по-скоро.
Има ли развитие около финансирането на столичните клубове от държавата за ремонти и реконструкция на стадионите? Обединихте се, дадохте пресконференция още преди месеци, но нищо не се случва?
- Вярвам, че това, което е обещал премиерът на България, ще се случи. Бойко Борисов не говори празни приказки, това е ясно на всички. Оптимист съм, смятам, че нещата ще тръгнат в правилната посока и ще получим въпросните средства. Няма всичко да свърши с въпросната пресконференция. Тепърва ще има развитие.
А оптимист ли сте, че ще има феърплей в А група през новия сезон?
- Тук не съм оптимист. Всяка година си говорим за честна игра и всичко останало,
а после се случват други неща
Вярно ли е, че вие и ЦСКА не сте си получили парите от наградния фонд след финала за купата?
- Така е. Нищо не сме взели от тези пари. На едно от заседанията за телевизионните права ни обещаха преди първия мач от новия сезон да изплатят парите. Не знам какво ще стане. Продължаваме да ги чакаме. Ако така продължават нещата и не се случи това, което трябва да се случи, имам предвид да се плаща всичко, както е по договор, още веднъж ще се убедя, че тази схема, която години наред е съществувала между ПФЛ, БФС и телевизиите, е най-порочното нещо в българския футбол. Хайде, едно от най-порочните явления във футбола ни.
Какво очаквате за новаците в А група - Лудогорец, Светкавица и "Ботев" Враца?
- Селекцията на Лудогорец е много сериозна. "Ботев" е клуб, който дълги години бе в А група и после липсваше. Аз помня какви мачове ставаха между този отбор и Славия, между "Ботев" и "Левски", "Ботев" и ЦСКА.
Враца е футболен град
Това е един много корав отбор от типа на Берое, Миньор, Пирин Благоевград. Враца играе на кръв и смятам, че няма да са случаен отбор в А група. Светкавица са дебютанти при най-добрите, но съм убеден, че и там нещата ще бъдат поставени на сериозна основа. На никого няма да му е леко срещу тези три съперника.
В Лудогорец има пари, но не и в Светкавица. Как ще се справят в Търговище?
- Предполагам, че са си направили добре сметката. Петко Матеев не може да направи всичко сам. Нормално е други бизнесмени да му помогнат. Все пак става въпрос за спорт. Той няма да иска пари, за да си построи вила или хотел. Защо, като стане въпрос за футбол, всички обръщат гръб и никой не иска да помага?
Да поговорим и за представителя ни в Шампионската лига - Литекс, чака ли го този отбор ново чистилище "Висла" след чистилището "Видзев"?
- Нека не казвам аз какво ще се случи с Литекс. Ще поживеем и ще видим. Като българин искам всичките отбори да продължат възможно най-напред в Европа.
Като човек, който работи добре с младите футболисти и умее да ги продава в Европа, каква оценка давате на трансфера на Александър Тонев от ЦСКА в Лех? Вие бихте ли направили такава сделка за 400 000 евро?
Сделката е отлична за ЦСКА
Знам, че са си оставили процент от бъдещ трансфер, което е най-доброто. А и сумата не е никак лоша. За самия Тонев също е добре, защото едва ли щеше да играе много през новия сезон, ако бе останал.
Каква е ситуацията с Райс М'Боли и Криля Советов?
- Разговарях няколко пъти с Райс. Той наистина не иска да остане в Русия, защото има някакви проблеми там, но не пожела да ги сподели с мен. Каза ми: "Искам да се махна оттук и бих играл без пари в Славия". Той обаче има договор с Криля Советов и е нормално да си го спазва. Тези работи - днес искам тук, утре искам там, не са сериозни. Опитваме се да му намерим отбор извън Русия, но дали ще успеем, не е много сигурно. Не смятам, че ще се върне в Славия или ЦСКА.
Казал сте пред друг столичен вестник, че ЦСКА ви дължи 300 000 евро по трансфера на М'Боли от Славия на "Армията". Това вярно ли е?
- Не. Става въпрос за 120 000 лева, не за 300 000 евро. Но с лихвите от месец януари насам те са доста повече, сумата става почти двойно по-висока по договор. Явно вашият колега, с който съм говорил, е притурил отгоре върху нея. Това е истината - 120 000 лева без лихвите.
В какви отношения сте с Йордан Лечков в момента след много словесни престрелки между вас?
- Нормални. Няма нищо лично в това, което съм казал за него. Моята позиция винаги е била принципна. Данчо си е кмет на Сливен, да е жив и здрав. Нямам нищо против него. Но определено, ако е мъж, ще изпълнява това, което обещава.
Последно обеща да напусне изпълкома, ако ЦСКА получи лиценз, но още е там...
- Ами ето, какво повече да ви кажа? И жените носят панталони, но мъжете не би трябвало да носят рокли.
Как гледате на коментарите, че Славия раздава лесно точки на другите отбори?
- На такива псевдоспециалисти, които твърдят това, нямам намерение да отговарям. Аз лично не искам на никого да подарявам точки. Да, отборът загуби много елементарни мачове на нашия стадион, но търся вината или в себе си, или в треньорите. Другото, което се пише, е плод на развинтени фантазии.
Доста години сте във футбола. Не ви ли е идвало наум да зарежете всичко и да не се занимавате повече?
- Разбира се, че ми е идвало, и то много пъти. Но аз имам дълг към Славия и съм дал дума да направя каквото мога за доброто на клуба, докато имам сили. Някой ден обаче ще си отида и ще дам път на младите. За много неща съжалявам, за много се радвам. Никога и никъде няма пълно щастие.
Ангел Домусчиев, "Тема Спорт"
|
Нед Юли 24, 2011 1:51 am |
|
 |
CategoryC
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 2:27 pm Мнения: 1722 Местоположение: BERN
|
Прикачени файлове:
254573_225761117443721_207335565952943_936913_561215_n.jpg [ 44.79 KiB | Прегледано 3081 пъти ]
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xQx7NzUlpvk
|
Сря Юли 27, 2011 3:34 pm |
|
 |
KingDim
Пристрастен
|
http://football.sportal.bg/news.php?news=318379"Президентът на Славия Венци Сетафнов нападна .... "
_________________ http://de.fishki.net/picsw/092007/28/ru ... ya_023.jpg
новия автобус на говедата
|
Пон Авг 01, 2011 10:02 am |
|
 |
yamata
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 7:01 pm Мнения: 1491 Местоположение: sofiq
|
Гледайки "наште" отбори в Европа се чудя дали да не благодарим на В.С. за спестената излагация.И си мисля като станем шампиони може ли да се откажем от участие в клубните турнири. 
_________________ N 1
|
Чет Авг 04, 2011 10:35 pm |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
yamata написа: Гледайки "наште" отбори в Европа се чудя дали да не благодарим на В.С. за спестената излагация.И си мисля като станем шампиони може ли да се откажем от участие в клубните турнири.  абе по-добре и ние да се изложим,но да сме там а не да гледаме само...
Чет Авг 04, 2011 11:10 pm |
|
 |
CategoryC
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 2:27 pm Мнения: 1722 Местоположение: BERN
|
Debelata svinia nemoja da prodade nikoi i umira ot jad sega samo s tova se zanimava ooo daite si mi parite ot TV pravata pichti i reve kato nasledstvo si gi tarsi Svarchi lapaneto svinio neka pak da sme na 11 mjasto i pak 4akai da prodadech niakoi rahit'
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xQx7NzUlpvk
|
Пет Авг 05, 2011 12:59 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13212 Местоположение: SOFIA
|
 Венцислав Стефанов: Не съм жесток, възмездието няма да върне
Интересен материал излезе в "168 часа". В него Венци говори за политика, икономика, отвличания, убийства и малко футбол. Тук е интервюто в електронен вариант, а на хартия - в броя на вестника от миналия петък. Там нещата са малко по-разширени и има повече снимки.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Авг 08, 2011 4:23 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Познавали сте лично Тодор Живков. Какви са впечатленията ви от него? - Имал съм щастието няколко години да контактувам с Тодор Живков, и то когато не бе на власт. Беше обруган и обявен едва ли не за най-лошия човек в държавата. Сигурен съм, че времето и историята ще покажат, че е работил за доброто на хората Познавате ли лично и какво мислите за следните водещи политици? Бойко Борисов. - Като казах, че на България трябва политик със здрава ръка, съм имал предвид него. Ахмед Доган? - Доказан политик. Още от зората на демокрацията е несменяем лидер на партията си. Толкова време не е изместен от този пост, значи е силен политик. Нямам лични впечатления от него. Симеон Сакскобургготски? - Човек с безспорен авторитет, но едно не мога да си обясня. Защо никое от децата му не е женено за българин и защо не могат да говорят български? Сергей Станишев? - Интелигентен човек, има качества. На БСП трябват нови лица, млади хора, които да дадат нов облик на партията. Да се даде път на хора с друг морал и европейски виждания. Познавам такива хора от БСП и се чудя защо не им се дава възможност да растат. Задушават ги и това много вреди на партията и на Сергей. Сигурен съм, че с такива хора ще работи по-добре. Иван Костов? - Успешен премиер. Образован, кадърен, интелигентен. Така като гледам, всичките ни политици са страхотни, явно в народа ни е проблема  Министър Цветанов публично обвърза СИК с БСП и ВИС със СДС. - Аз съм човек с леви убеждения. - Венци е същински пролетарий наистина  И уж е комунист по убеждения, ама капиталист по действия 
|
Вто Авг 09, 2011 10:38 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Венци Стефанов: Време е Боби да си почисти конюшнята
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е доказал, че не се страхува от никого и нищо и винаги казва истината в очите. Вчера "Тема Спорт" потърси боса на белите, за да поговорят за някои от най-наболелите проблеми в родния футбол. Преболяхте ли изпуснатата точка срещу "Левски"? -Давам си ясна сметка, че сега за първи път започват да играят заедно всички футболисти. Имаха желание да победим "Левски", но за съжаление не се получи. Въпреки това има много неща, които ми харесаха особено през второто полувреме. Това, което беше проблем, е, че проспахме цяло полувреме и дадохме възможност на противника да се окопити и да заиграе така, както може. Отделно, питам се кога ще се свири дузпа срещу "Левски" но явно няма кой да ме чуе. Славия обича да се дъни срещу новаци, какво да очакваме от двубоя с "Ботев" Враца? - Моето мнение е, че във всеки мач футболистите трябва максимално да се концентрират, защото в нашето първенство всеки може да победи, да изненада всеки и ще се убедите много скоро в това. Няма изявени фаворити в А група, изключвам някои силни игри на ЦСКА. Дано да продължават така, желая им доброто, дано да продължат в групите на Лига Европа. Иначе другите отбори с нищо не се отличават. ЦСКА ли е основният претендент за титлата? - Още е твърде рано да се говори кой ще е шампион. Нека минат поне 5 кръга и ще се види кое как е. Определено ЦСКА е жаден за успехи. Ще има ли дърпане на уши при издънка срещу "Ботев" Враца? -Аз съм убеден, че момчетата ще победят и въобще не мисля за подобно нещо. Какво ще искате от Кушев през сезона? Преди приоритет бе налагането на млади футболисти... - По принцип аз винаги искам да се налагат млади играчи. От него ще искаме да побеждава и да направи боеспособен отбор. Ще успее ли Славия да намери своя Радуканов в лицето на Кушев? - Надявам се и вярвам в това. Време ли е вече Славия да играе в Европа? Феновете постоянно питат за това... - Много желая отборът да играе в Европа, но пък и не искам да се излагаме като тези наши клубове, които безславно бяха отстранени наскоро. Дано ЦСКА ги отсрами, а за Литекс - чудеса стават само в приказките. Явно е, че твърде много трябва да се работи с нашите футболисти и много трябва да се изисква от тях. Отсега трябва да бъдат приземени, че не са звезди или не са кой знае какво, виждаме, че отбори като Шльонск, Висла и "Спартак" Търнава бързо ни приземиха и най-вече с игрите и морала си. Натъртвам на морала, защото като защитаваш цветовете на един клуб, освен че е нужно да покажеш своите качества, трябва да даваш и всичко за този отбор, който ти дава възможност да се изявиш на футболния небосклон. Остава малко до края трансферния прозорец. Да очакваме ли сделки от Славия? - Засега аз съм обещал на Кушев, че няма да пипаме състава и искам да му дам шанс на него и на футболистите. В момента има много добър колектив и се надявам в края на сезона да се поздравим с много добро класиране. Докъде стигнаха нещата с тв правата? - В понеделник имаме среща с шефа на БфС, на когото аз много сериозно ще поставя въпроса как ще процедираме по принцип. Какво ще бъде участието на ПФЛ, защото някои хора искат да го обезличат. Вижда се, че когато клубовете се обединени, винаги се стига до споразумение и нещата вървят. Аз не искам по никакъв начин повече да се влияем от фирма S.V. - RSA, защото това, което те предлагат, е обидно за журналистите, обидно за футболистите и е начин, по който фирмата не само че няма да даде пари, но имам чувството, че тя ще иска да вземе от футбола. Достатъчно вече с такива кожодери защото България е последно останалата страна на Балканския полуостров, на която подхвърлят трохи и ние едва ли не всички трябва да бъдем щастливи. Ще ви дам един пример. Една от точките беше, че един час след мача, а след моето реагиране пред Борислав Попов, намалиха времето на 30 минути след мача, нито един футболист или ръководител на клуб няма право да разговаря с нито една друга медия освен с тази, която предава мача. Значи, ако футболистът, след като се изкъпе, излезе навън и вие искате да отговаря на въпросите ви, няма да стане. Това нещо никога не е било и смятам, че не може да се допусне и за подобно нещо глобата е 10 000 лева. Ако евентуално разговаряте с 2-3-ма футболисти ние трябва не да вземем от това, а да платим 30000 лева. Така, както Би Ти Ви се подигра с нас, така сега и те искат да го направят. Какво според вас трябва да е най-правилното разпределение на парите между клубовете, след като не сте съгласни с исканите от "Левски" и ЦСКА 50 процента? -Това, което те искат, не е справедливо. Не знам откъде накъде Боби Михайлов възложи на Баждеков да прави това разпределение. Може би 30 процента първоначално, 30 процента за мачовете и 30 процента за крайното класиране и 10 процента за осветление, е по-справедливо. Националният ни отбор май скоро ще стигне дъното... - (б.а. - дълбока въздишка) Смятам, че ако остане, Матеус трябва да бъде оставен да работи, без да му се влияе. Ако ли пък не, смятам, че има и български треньори, които могат да вдигнат националния отбор на крака. Все пак, ако е постигнал успехи тимът, това се е случило, когато треньорите са били българи. Не е ли време вече и за промяна в БФС? Смениха се толкова селекционери и играчите, а управниците са си все същите и проблемите продължават? - При всички случаи и евангелието казва "всички в купом съгрешихме". Да, но те не си признават грешките...
- Често казвам, че за това трябва да носиш панталони. Иначе ще ти отиват полички, ама така по-късички. Особено на някои хора, те си знаят кои са. Умерено скептичен съм, че нещата ще се оправят. Не за нещо друго, а защото докато Боби не си почисти конюшнята, докато не си почисти обора, няма да тръгнат нещата.
|
Нед Авг 14, 2011 1:54 pm |
|
 |
|