Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 15, 2025 11:46 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 Проблем с ДЮШ 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение Проблем с ДЮШ
Реших да направя нова тема относно школата ни, която да засегне проблем, който отразява, както развитието на Славия, така и на националният ни отбор.

В последните години се изразява ясна тенденция да клубовете(сред които и ние), да не залагат на собствени кадри.
Направих си труда да проуча за какво става въпрос:
Славия - след Рангелов, Благо и Чавдар, спряхме реално да инвестираме в наши кадри, изключвам поста вратар.
ЦСКА - освен Тонев, не знам за друг техен продукт.
"Левски" - последните са вечните "надежди" Балтанов и Огнянов.
Локо Сф - залага се главно на опитни кучета.
Литекс - бълва от чужденци, но тази година рязко вкараха няколко момчета, които скоро ще гледаме в национала - това е и отборът изключение на цялата картинка.
Лудогорец - пак пълно с чужденци и няколко българи, сред които и единственият по - млад М. Александров.

Реално погледнато няма нито един отбор с българин нападател, освен Делев.

Оказва се, че единственият отбор, от чийто редици има колкото искаш в групата е Пирин и то защото се разпаднаха и ги лапнаха директно без пари, на килограм в силните отбори, а забележете.. СЕГА ТЪРКАТ ПЕЙКИТЕ на недоказани чужденци и набедени звезди.

Аз лично не вярвам, че единственият окръг в България, където се работи правилно е Благоевградския, или там има сигурно някаква тайна река, в която си топваш детето и то става футболист :roll:

Ние тънем в среднячество и честно казано не мога вече да гледам повече титулярите на Син Сити срещу Биад, които карат GL, ML, S600, X5, Porsche и тн., да се разхождат най - нагло по време на мач и да не си мърдат пръста.
Покажи, че си най - големият, заслужи си да караш скъп автомобил.

Сря Сеп 14, 2011 2:03 pm
Профил
Луд за връзване
Аватар

Мнение Re: Проблем с ДЮШ
az da vi kaja 4esno slavia ne znam koga e imala svesni podrastvashti

Сря Сеп 14, 2011 6:04 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

И аз не разбирам какво се бием в гърдите с школата ни, след като "най-доброто" от нея в последните години е Спас Георгиев Изображение Значи или масово се произвеждат некадърници, или се шири тотална корупция и кадърните момчета се изтикват назад за сметка на връзкарчета - и в двата случая е безмислено съществуването й ... Какво като ЦСКА или Локо (Сф) нямат школа, след като редовно си играят в евротурнирите ?

Сря Сеп 14, 2011 6:11 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

свестните момчета сме в агитката ;)малко реклама от моя страна

Сря Сеп 14, 2011 6:50 pm
Профил
Модератор
Аватар

Според мен трябва да има някакво правило за 3 юноши в титулярните състави на клубовете в А и Б група иначе футбола ни тотално ще загине.

Сря Сеп 14, 2011 7:21 pm
Профил ICQ YIM WWW
Луд за връзване
Аватар

da tova e dobra ideia ako ne se laja mnogo odavna v Holandia imashe neshto takova

Сря Сеп 14, 2011 8:57 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

В България имаше такова правило преди десетина години, не помня дали за един или двама юноши ставаше дума. Тогава започна да играе Благо. Аз съм твърдо за това клубовете да бъдат принудени да ползват поне по един собствен юноша.

Сря Сеп 14, 2011 9:30 pm
Профил
Администратор
Аватар

Не съм съгласен, че само Делев е български нападател в първенството. Ние ползваме цели четирима българи, като трима от тях - Божов, Василев и Христов играят доста редовно. Българският футбол е така устроен, че след 1-2 сезона на добро ниво развитието на футболистите се спира и затъват в среднячество. Също така даваме шанс на доста млади футболисти, но те не се възползват максимално от него. Даже прекалено много даваме шанс - Мартин Стефанов, Игнат Дамянов и десетки други зорлем ги тикаха напред, но нищо не показаха освен някакви спорадични проблясъци. Кунчев, Меси и Василев с нищо не показват, че са по-достойни от старите кучета. В същото време Галин Иванов и Дани Пеев бяха млади надежди, наложиха се, но и те май спряха развитието си. Явно средата в мъжкия ни състав е гнила и заразява с посредственост дори и най-кадърните футболисти.
За да развиваш таланти и да ги налагаш в мъжкия отбор качествено и без от това да страда представянето, са необходими две основни неща, които при нас липсват от няколко петилетки - качествен, ама много качествен, треньор и балансирана селекция, която да включва поне по един виртуоз във всяка линия. Това развива играчите, а не просто тяхното "пускане" в титулярния състав.

Сря Сеп 14, 2011 11:10 pm
Профил WWW
Луд за връзване
Аватар

Трябва да е като едно време - трима чужденци макс, а останалите да играят румба у кофа :lol:

Чет Сеп 15, 2011 6:26 am
Профил
Орден "Стара Славия"

seth написа:
Не съм съгласен, че само Делев е български нападател в първенството. Ние ползваме цели четирима българи, като трима от тях - Божов, Василев и Христов играят доста редовно.

Е ти ми изреди 1 пенсионер, 1 недоказан и с общо 30мин от началото на сезона и 1 метъл изгонен от "Левски"... да не говорим че от тези 3мата само Божов има общо 2 гола и то за цялата календарна година.

Ради не е от много време в отбора и не му е даван никакъв шанс.

seth написа:
Също така даваме шанс на доста млади футболисти, но те не се възползват максимално от него. Даже прекалено много даваме шанс - Мартин Стефанов, Игнат Дамянов и десетки други зорлем ги тикаха напред, но нищо не показаха освен някакви спорадични проблясъци. Кунчев, Меси и Василев с нищо не показват, че са по-достойни от старите кучета.

Мартин не е получавал кой знае колко шанс, до колкото си спомням ги качиха него, Игнат и Воденичаров, аз съм твърдо против изказване, че са пускани кой знае колко и тн.
Те бяха в първият отбор 1 полусезон и после ги дадоха под наем в Б - група, от където не си ги взеха повече.

За сегашните "звезди" Кунчев - протеже на Венци, което надали ще покаже нещо интересно скоро, въпреки че не е той виновен за спада, който преживяваме.
Меси - ето това е момче, което налагат от 2 години насам и няма какво да коментирам, знаем си..
За Спас ще кажа, че спряха да го пускат, което е необяснимо за мен, въпреки че конкуренцията в състава се засили.

Чет Сеп 15, 2011 8:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща