Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Юли 07, 2025 12:39 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Следваща
 "Славия"-"Берое"-"Славия" 
Автор Съобщение
Луд за връзване
Аватар

Мнение Re: "Славия"-"Берое"-"Славия"
[quote="Шопия_На_Селяните]Абе Макавели Dа Don,остави село Ст.Загора,където всички сме селяни,щото сме говорили миеко,и се погледнете само вие-хич не екате като за световно-млеко,бегам,чекам,буда,бора,хода,мола,епа,мепа...
Отвратителна Сръбко-Шопка еканица.Не стига,че говорите така,ами и с цялата си наглост (глупост) ДОРИ И ПИШЕТЕ ТАКА-хлеб,некъв,неква...
Аре стига с тея изтъркани глупости за диалекти да ми говорите.Екат като луди,седнали да ми говорят за диалекти.ВИЕ ЗА НЯКАКВИ БОГОПОМАЗАНИ ЛИ СЕ ИМАТЕ?
Избраният Народ нещо?

И недей така се хваща като удавник за сламка!
Разбери едно-Не съм тръгнал да сравнявам Ст. Загора със София!
Не си изкарвам града по по най ,осъзнавам,че сме 5-тата община,а не първа като вас.
Но говорих за СТОЛИЦАТА!!
СТОЛИЦАТА,МОМЧЕ!
Именно тя,а не другите големи градове, са Лицето и Емблемата на една държава!
Говорим за далеч по-огромни проблеми от диалектите,ако те изобщо са проблем:
Къде в столиците в ЕС ще видиш конски лайна из града,дори и в центъра?
Къде в техните столици ще видиш цигани с коне и каруци натоварени с (крадено) желязо?
Къде там има улични псета?
Къде в техните столици уличните псета разкъсват и изяждат живи хората?
Къде там стават поръчкови отвличания и убийства, и то в центъра на столицата?[/quote]

Аре пали мотора, тая столица е и твоя. Орева ни форума, ходи си сипи една и успокой топката.

Вто Апр 23, 2013 2:18 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Шопия_На_Селяните написа:
makaveli написа:
Всички неща, които изреди като отрицателни черти на София викаш ги няма в Стара Загора? Няма корупция, няма наркотици? Там нямате псета и конски фашкии? В София конските фашкии са ни дар от мангалите, а при вас в крайните къщурки на Стара Загора и обикновени хорица си гледат домашни животни. В което няма нищо лошо разбира се, но ти го изтъкваш като признак за село.

Като София е село защо всички драпат насам? Защо не си стоят в родните си места? А всеки втори, че дори и повече говорят ползвайки само една гласна - било А или И...мекате като за световно, но ние сме селяните.

Личи си, че си яко комплексиран. Където и да живееш, какъвто и бизнес да въртиш. Ти имаш проблем със София, не тя с теб!

Подкрепяй си отбора със здраве, но се въздържай от подобни коментари защото зверски се излагаш. Един възпитан гражданин, за какъвто се имаш, едва ли би говорил по подобен начин.

Абе Макавели Dа Don,остави село Ст.Загора,където всички сме селяни,щото сме говорили миеко,и се погледнете само вие-хич не екате като за световно-млеко,бегам,чекам,буда,бора,хода,мола,епа,мепа...
Отвратителна Сръбко-Шопка еканица.Не стига,че говорите така,ами и с цялата си наглост (глупост) ДОРИ И ПИШЕТЕ ТАКА-хлеб,некъв,неква...
Аре стига с тея изтъркани глупости за диалекти да ми говорите.Екат като луди,седнали да ми говорят за диалекти.ВИЕ ЗА НЯКАКВИ БОГОПОМАЗАНИ ЛИ СЕ ИМАТЕ?
Избраният Народ нещо?

И недей така се хваща като удавник за сламка!
Разбери едно-Не съм тръгнал да сравнявам Ст. Загора със София!
Не си изкарвам града по по най ,осъзнавам,че сме 5-тата община,а не първа като вас.
Но говорих за СТОЛИЦАТА!!
СТОЛИЦАТА,МОМЧЕ!
Именно тя,а не другите големи градове, са Лицето и Емблемата на една държава!
Говорим за далеч по-огромни проблеми от диалектите,ако те изобщо са проблем:
Къде в столиците в ЕС ще видиш конски лайна из града,дори и в центъра?
Къде в техните столици ще видиш цигани с коне и каруци натоварени с (крадено) желязо?
Къде там има улични псета?
Къде в техните столици уличните псета разкъсват и изяждат живи хората?
Къде там стават поръчкови отвличания и убийства, и то в центъра на столицата?

Това е проблем и болест на цялата ни нация, а не на София. Тръгна от едно място и стигна съвсем другаде.

И за да не задълбаваме толкова в сериозни тематики ето ви един виц, съвсем случайно попаднал ми точно днес:) :

Варненка на интервю за работа в София:
- Как се казвате?
- Ана Синона.
- Това име и фамилия ли е или само първото име?
- Неее.. Ана Синона.
- Не Ви разбирам... слято ли се пише или с тире ?
- Абе не беее... Ана Синона.
- Моля Ви я си напишете трите имена на този лист.
- Ана Димитрова Христова.
- А къде е Синона?
В този момент се намесва колежка, вече бивша варненка, но все още разбираща "варнЯнски" :
- Момичето иска да каже: Ана с едно "н"

Вто Апр 23, 2013 2:37 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Всички градове се обособяват като такива на този принцип:присъединяване на махали и села. София е древен град с древна история, да по турско робство не е била голяма, да да бъде столица е политическо решение. От там нататък София се гради като красив европейски град. Разгледай малко снимки и сам ще се убедиш. Да днес София има на моменти мрачен облик и прекалено напрегнато ежедневие, но пак старите квартали като архитектура и центърът и си остават едни от най-красивите в България. А за сегашния и облик най-голяма вина имат свободията и дивия капитализъм в които живеем, които на раменете си докараха най-бесните, безскрупулни, болно амбициозни и диви селяни тук.

Не мога да разбера как винаги някой болен комплексар превръща подобни теми в спор София - провинция! Аз лично желая децентрализация, работа за всички по родните им места и столицата да се превърне отново в спокойния и красив град.

Вто Апр 23, 2013 2:51 pm
Профил
Току що регистриран

Josif написа:
Всички градове се обособяват като такива на този принцип:присъединяване на махали и села. София е древен град с древна история, да по турско робство не е била голяма, да да бъде столица е политическо решение. От там нататък София се гради като красив европейски град. Разгледай малко снимки и сам ще се убедиш. Да днес София има на моменти мрачен облик и прекалено напрегнато ежедневие, но пак старите квартали като архитектура и центърът и си остават едни от най-красивите в България. А за сегашния и облик най-голяма вина имат свободията и дивия капитализъм в които живеем, които на раменете си докараха най-бесните, безскрупулни, болно амбициозни и диви селяни тук.

Не мога да разбера как винаги някой болен комплексар превръща подобни теми в спор София - провинция! Аз лично желая децентрализация, работа за всички по родните им места и столицата да се превърне отново в спокойния и красив град.

Не съм казал,че София не е красива,напротив-красива е.
От културно-историческа и архитектурна гледна точка,София определено ярко блести.Но говорихме за нещо съвсем различно.
И Да,много си прав-моделът на управление е грешен и разделящ страната ни.
Защото София иска всичко,иска и да е всичко!
И тъй като там действително има всичко, т.нар. "софиянци" ,които смятат,че са хванали Господ за шлифера и че цяла България им е длъжна,почват доста излишно да наглеят и да се самозабравят.Не всички,но много от тях.
Точно тези индивиди обожават да разделят държавата на София и Провинция-от София тръгнаха тез простотии с разделението,нищо че в България няма и никога не е имало провинции,нали требе да си вдигаме още повече самочувствието.
И ВСИЧКО ТОВА ДРАЗНИ!
Цяла България стои и се чуди на софийските дежурни,втръснали и безумни термини,които се пробутват и в интернет и по телевизиите и навсякъде-провинции,мровинции,селяндури,миекане,мякане и др простотии,а много удобно се забравя селското (с най-добри чувства го пиша,не е обида) минало на София.Само на софиянци тези глупости правят впечатление!!
Нито един мой познат било то от Варна,Пловдив или например Велико Търново,не се впечатлява от такива глупости как другите говорили или защо вместо месо казвали мИсо.Ами така, както вие казвате хлеб и млеко,но за разлика от вас, на България й дреме за това кой какъв диалект имал!
Важно е човека срещу нас какъв е,а не неговия диалект!
Чудо голямо и Трета Световна Война,че някой казвал мИсо или бЕгам.

Последна промяна Шопия_На_Селяните на Вто Апр 23, 2013 5:32 pm, променена общо 1 път

Вто Апр 23, 2013 5:21 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Венци е дебел. Изпитите по география/социология/филология може и другаде да ги водите.

Вто Апр 23, 2013 5:29 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Четъврък 12:00 ч. пред стадиона за всички, които иската да пътуват за Стара Загора, цена 10 лв. на човек !

Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.

Изображение

Вто Апр 23, 2013 7:39 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

пиши ме, както и колегата Шопия_На_Селяните, че ще си довършим разговора :mrgreen:

Вто Апр 23, 2013 8:01 pm
Профил
Администратор
Аватар

О всемогъщи Буда, да се свети името ти и вътрешния ти министър, но защо им оправи стадиона на тия ветеринари? Ходи да бъркаш на кравите в гъза и ни остави на мира.

Кво им стана на тия бе? 5 години в София на мачове идваха само студентчета от студентски град, направиха едно добро гостуване и с влизането почнаха да псуват без да ги провокира никой? Като не им се отговори на псувните, те се амбицираха сами и продължиха в шизофреничен стил да псуват. Ей го и тоя мулти милионера от запада и той.

Притеснявам се

Мен ме изпрати
Ванчо Михайлов
Да изпълня присъдата.

Я стани, стани,
Шумадийско куче.
Тебе ке те утепам".
Пистолетът гръмна.
Кралят се обърна.
Да живее Македония!

Сря Апр 24, 2013 10:20 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Бизнесът ми е-мия чинии и бера картофи в Гърция,бате...
Ама няма вече пари по полето и май мисля да се преместА в ГРАД София,бате...
Ето,отговорих ви,а никой от вас не отговори от кое от изброените от мен села е!
Нали сте големите граждани,кво стана?

Ей Селяндур,много културно се държат хората от форума с теб,аз пък такива като теб не ги дишам...Селски писатели и на мача се правихте на писатели и след мача ,айде на гарата у Стара Загора да пиете по един Славистки ... :mrgreen:

Сря Апр 24, 2013 11:15 am
Профил
Току що регистриран

White Hart Lane написа:
Бизнесът ми е-мия чинии и бера картофи в Гърция,бате...
Ама няма вече пари по полето и май мисля да се преместА в ГРАД София,бате...
Ето,отговорих ви,а никой от вас не отговори от кое от изброените от мен села е!
Нали сте големите граждани,кво стана?

Ей Селяндур,много културно се държат хората от форума с теб,аз пък такива като теб не ги дишам...Селски писатели и на мача се правихте на писатели и след мача ,айде на гарата у Стара Загора да пиете по един Славистки ... :mrgreen:

Оф,СОФ СЕЛИНДЖЪР, остави това "КУЛТУРНО" обръщение "селяндур" специално за баща си като се върне днес от работа и каже от кое село си:
Драгалевци?
Дружба?
Мизерно Предградие?
Овча Купел?
Слатина?
Челопеч?
Обеля?
Красно Село?
Люлин?
Подуяне?
Симеоново?
Изгрев...........???
Канализация в селската къщичка/панелка поне имате ли,г-не?
А на Искъро ли перете?
Питам,щото ми е интересно на мен бедниО,отруден селЕнин, как живеят великите граждáни от единствениО град у света-ГРАД ВЕЛИКА СОФИЯ!

Сря Апр 24, 2013 11:43 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Следваща