Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13212 Местоположение: SOFIA
|
С/\ависта написа: Ето това е въпроса според мен. И трябва да има въпросителен знак.
Не е въпрос, а констатация, че аз не виждам припокриване между образованието и разрешаването на анаграмата. Освен това, подобна хипотеза се съдържа в самата анаграма и не виждам логическо обяснение защо трябва да мислите, че съм диалогизирал с някого от изказалите се след автора на темата.
Ако беше въпрос, тогава щеше да има въпросителен знак накрая, но изречението, което си цитирал, е съобщително и си завършва с точка.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Яну 23, 2006 8:50 am |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Eми аз го приех като въпрос , но няма смисъл сега да влизаме в някакви дълбоки спорове по Български език и литература и т.н.
Пон Яну 23, 2006 1:55 pm |
|
 |
Елени
Напреднал
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 9:49 pm Мнения: 95 Местоположение: случайно минаващ
|
C/\ABuCTA написа: bodzhov_zv написа: В този ред на мисли, не виждам какво общо има образованието с разрешаването на тази свързана анаграма. Ето това е въпроса според мен. И трябва да има въпросителен знак.
Благодаря на C/\ABuCTA.  (Ама тук защо няма по-изразителни емотиконки?)
Да, това е въпроса. А що се отнася до пунктуацията - е, нека не издребняваме. Пък и затова сме хора, за да грешим. 
|
Вто Яну 24, 2006 10:19 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Елени написа: Благодаря на C/\ABuCTA.  (Ама тук защо няма по-изразителни емотиконки?)
Няма за какво.
Например какви емотикони? Иначе не е лошо като идея да се заредят малко.
Вто Яну 24, 2006 11:26 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13212 Местоположение: SOFIA
|
Хе! Абе, хора! Не виждате ли отрицателната частица "не" в моето изречение? Едно от подчинените изречения е въпросително, но главното изречение не е въпросително, за каква грешна пунктуация говорим?
http://doc.dir.bg/docs/pravopis.htm#znaci
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Сря Яну 25, 2006 12:01 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Разбира се, че знакът в края на изречението трябва да е точка ("...не виждам какво общо има образованието с разрешаването на тази свързана анаграма").
Това е СЪОБЩИТЕЛНО изречение, с което се съобщава, че Bodzhov_zv "не вижда какво общо има образованието с...". "Не" не играе особено важна роля, защото и без тази частица изречението пак ще си е съобщително и ще завършва с точка (макар и с променен смисъл, разбира се!). Просто след запетаята следва подчинително изречение и това е.
Но има ли чак такова значение? Проява на излишен педантизъм е това според мен.
|
Сря Яну 25, 2006 12:12 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
|
C/\ABuCTA написа: но няма смисъл сега да влизаме в някакви дълбоки спорове по Български език и литература и т.н.

Чет Яну 26, 2006 10:21 pm |
|
 |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
Обърнахме го на литературен кръжок май ...... 

ВИНАГИ С ВАС !
|
Пет Яну 27, 2006 12:48 am |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
Стефан написа: Обърнахме го на литературен кръжок май ...... 
Mай,май 
|
Пет Яну 27, 2006 1:00 am |
|
 |
Елени
Напреднал
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 9:49 pm Мнения: 95 Местоположение: случайно минаващ
|
Стефан написа: Обърнахме го на литературен кръжок май ...... 
Дори и така да е, аз не виждам нищо лошо в това. Човек би следвало да се възползва и от най-нищожната възможност да завишава общата си култура.  А и все пак форумът е "Кафе".
|
Пет Яну 27, 2006 8:46 pm |
|
 |
|