Ученичките бъркат Благо с мексиканец
Около футболистите на Цървена звезда непрекъснато има деца. Учениците, които са на почивка в Златибор, събират автографи и се снимат. Най-интересни са чужденците Сузеки и Георгиев. Мнозина дори питаха дали българинът не е Рафаел Маркес, играчът на Барселона и капитан на Мексико. Прилика май наистина има.
Драган Пантелич
Следобедната тренировка е като детска игра, защото навъртането на километри липсва, а има топка.
- Няма мрънкане и недоволство, в планината е така - казва Благой Георгиев, който вече свикна с новата среда. - Запознах се с всички, добри момчета и футболисти са. Как се казва на сръбски? Всичко е наред, нали?
Българинът няма никакъв проблем с комуникацията. Това ще помогне много, защото от него се очаква да вдигне класата.
- Чух, че феновете са най-дборите, а един път и сам имах възможност да се убедя в това. Гледах един мач за Купата на УЕФА. Май беше срещу Розенборг.
След няколко дни в Белград, а после и на Златибор Георгиев вече познава добре и треньора.
- Кой не е чувал за Байевич? Добър е, цял свят го знае. Няма какво аз да говоря? Всичко е подчинено на една цел - влизане в Шампионската лига.
Така и не стана ясно защо, когато бе на крачка от Партизан, се озова в Цървена звезда. Едни казват, че не са изпълнени условията, а според други бил прекалено скъп.
- Не е вярно. В Партизан се съгласиха на всичко, което поисках. Реших обаче да избера Звезда. Това е по-големият клуб.
Освен от Славия и националния отбор той има опита от Примера дивисион. Макар и за 6 месеца Георгиев бе преотстъпен на Алавес.
- Очаквах много от Испания. Имах проблем с травма. Първият ми мач бе срещу Барселона, играх 50 мин, но се контузих. Трябваше отново да почивам два-три мача - разказва Благой.
Въпреки трудностите българинът е имал честта да се докосне до най-добрия - Роналдиньо. Той си спомня случка, подобна на анекдот.
- Треньорът на Алевес ни каза: ако Роналдиньо погледне наляво, ние да гледаме надясно. Така и правехме, но не помогна много.
За него казват, че може да играе на различни позиции.
- В националния отбор играя вдясно, а Достанич ме слагаше вляво в Славия. Случвало ми се е да бъда и зад нападателите. Треньорът Байевич ще реши.
Българският национал е зареден с оптимизъм. Той вярва, че Шампионската лига е реална цел.
- Всичко зависи от нас и от треньора.
Дали е така, ако насреща е италианският Интер.
- Какво от това, нали и те, и ние ще започнем мача с 11 човека. Видяхте как миналия сезон "Левски" успя в турнира на УЕФА. Непобедими няма. Звезда има добри играчи, всички заедно ще се борим за Шампионската лига - обещава Георгиев.