Национален Клуб на Слависта
Форум
|
Регистрация •
Въпроси/Отговори
• Търсене • Влез
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
От “Зловинар”, притурка на в. “Новинар” – бр.5207, 4.03.09
Автор |
Съобщение |
Ray Of White
Администратор
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 11:29 pm Мнения: 444 Местоположение: София
|
 От “Зловинар”, притурка на в. “Новинар” – бр.5207, 4.03.09
Цитат: От “Зловинар”, притурка на в. “Новинар” – бр.5207, 4 март 2009
Таен дневник на Апостола на свободата Васил "Левски" е на път да взриви спортната общественост у нас и по всяка вероятност ще доведе до пренаписването на футболната ни история. Това разкриха пред „Зловинар” два независими един от друг източника, които обаче от години са напълно зависими от алкохола и подвластни на споровете около вечния въпрос „Кой е най-старият футболен клуб в България”. Първенството на „Славия” (основан през 1913 г. и разполагащ с Протоколна книга от събитието) наскоро бе оспорено от градския съперник „"Левски"” (1914). Появи се мистериозен пощенски плик, върху който е отпечатана 1911 г. като година на основаването на „сините”. Поразителното откритие обаче вещае куп проблеми на клуба претендент.Освен че върху него ще се излее справедливият гняв на славистите, ще се наложи и спешен ремонт на „Герена” точно когато страната ни се намира в окото на световната икономическа криза. На трибуните в момента грее издайническият надпис „1914”, който се вижда и от птичи поглед над „Подуяне”. Сега хората на Тодор Батков ще трябва да монтират нови седалки, които хем да са удобни, хем да се вписват в новия исторически прочит на събитията от началото на 20-и век. Истинската бомба обаче цъка и в близките дни може да доведе до още по-сензационно развитие на битката. Според последните разкрития „"Левски"” тотално ще размаже претенциите на „Славия” с публикуването на дневник на Апостола, който се намери при твърде необичайни обстоятелства.Навръх християнския празник прошка търновската полиция задържа 36-годишна послушница, която отмъкнала от манастира „Св. Николай Чудотворец” в Арбанаси 41 икони, много църковна утвар, 2 касетофона и DVD-плеър. Сред откраднатото обаче е и неизвестен дневник на Васил "Левски", от който категорично става ясно, че точната година на основаването на „"Левски"” всъщност е… 1872. От полицията във Велико Търново изтече малка част от написаното в дневника, която е на път да преобърне историята: „… Днес минувах през град София по комитски дела. Тук едни младежи практикуват нов спорт, викат му ритнитоп. Някаква английска измислица бил. Дори са си направили таен комитет, който са кръстили на мен, да се споменува как лани, кога бях в Легията в Белград, съм скочил на дълъг скок... Левский са го кръстили”.Васил Иванов Кунчев, София, 18 февруарий 1872 г. Историческата и спортната общественост очакват твърдо становище относно автентичността на дневника.
_________________ Стреми се да бъдеш, а не да изглеждаш.
Последна промяна Ray Of White на Пон Мар 09, 2009 9:45 am, променена общо 1 път
|
Пет Мар 06, 2009 4:21 pm |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
Боже Боже до къде стига говеждата пропаганда 

The Rise of the poisoned Youth
|
Пет Мар 06, 2009 8:00 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Комплексите на тези край нямат.Друг коментар не мога да имам.
|
Пет Мар 06, 2009 8:09 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 1:05 pm Мнения: 1143 Местоположение: Надежда City
|
Абе това е гнусно бе, повдига ми се като го чета ... тия не разбраха, че е смешно да свързват името на Апостола с жалкото си отборче 
_________________ И ще пее целия стадион
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Пет Мар 06, 2009 8:34 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Според мен това е най-обикновен майтап с рогатите, по повод на загадъчните им твърдения че уж имало клуб "Лесни" още преди 1914, ама не бил документиран, или документите били изгубени  . Това накрая с дневника на Апсотола повече от очевидно е шега.
|
Пет Мар 06, 2009 9:31 pm |
|
 |
atm
Орден "Стара Славия"
|
Зловинар е хумористичната страница на Новинар
това е чресло бе хора
нали знаете какво е знамето на ЛС?
метър на метър син плат и в горния ляв ъгъл 2 м. уста
|