Тенис на корт

Тенисът на корт с право минава за един от най-аристократичните спортове у нас. В "Славия" през годините са правени често пъти опити тази дисциплина да бъде въведена в дружеството. Най-голямо развитие спортът търпи в годините 1935-1938, когато към Управителния съвет на "Славия" е създаден тенис-комитет. В следващите сезони тенисът не се развива в "бялото" дружество поради липса на материална база.

Истинският разцвет за спорта тенис на корт в "белия" клуб настъпв d в последните няколко години. През 1993 година са открити първите три корта, а само след още две години клуб "Славия" разполага вече с шест корта с червена настилка. В момента всичките тенис терени са съоръжени с осветление. От 2000 година на три от кортовете през зимата се слага балон с отопление и това прави използването на съоръжението целогодишно. Към тази чудесна база има и изградени модерни съблекални, както и ресторант.

Към настоящия момент в дружество "Славия" съществуват два тенис клуба. В единият се подготвят състезатели, а в другия практикуващи са детски групи и граждани, които срещу заплащане могат да ползват базата. Председател на "Тенис-клуб "Славия" е Владимир Симеонов, а изпълнителен директор е Йордан Христов.

•  Треньорите, които работят в клуба са: Мария Ташева, Николай Робов, Даниел Готев и Милена Кулева.

•  В клуба са си поставили за цел да предоставят време за трениране в бъдеще и за дечица, които са социално слаби. В момента "Тенис-клуб "Славия" изпълнява чудесно функцията си на лесно достъпен център. Представители на различни спортове в "бялото" семейство могат да практикуват играта с малката топка и мрежата съвършенно безплатно.

• Друга инициатива, която ръководителите на тениса в "белия" клуб вече осъществяват е организирането на различни тенис турнири.


Уеб Дизайн Xtreme Sutdio © Всички права запазени НКС 2014