Kovas

НАЦИОНАЛЕН КЛУБ НА СЛАВИСТА

"Националният клуб на слависта" (НКС) е надпартийна организация, обединяваща всички привърженици на "Славия".

Той е правоприемник на съществуващите преди него структури на почитателите на "белия" тим: Клуб на слависта, Клуб на ветерана и Клуб на младия славист.

Водени от максимата, че съединението прави силата, всички, обичащи "Славия" се обединихме около идеята да имаме единен клуб на привържениците. Обединението стана факт на 26 юни 2000г.

Учредителното събрание се проведе във волейболната зала "Панайот Пондалов" на спортен комплекс "Славия". В препълнената зала бяха ветерани на "Славия", дейци на културата и изкуството, състезатели и треньори от различни спортни клубове, както и привърженици от три поколения.

За първи председател на НКС единодушно бе избран
г-н Димитър Праматаров – президентна фирма "Новел".

Заместник-председатели станаха:
г-н Васил Йотов – президент на фирма "Ковас"
г-н Борис Маринов, брокер недвижими имоти.

За членове на управителния съвет бяха избрани още Георги Белчев – общински съветник и директор на Столична библиотека, Йордан Христов – заместник-председател на ОСК "Славия", Любен Чаталов - актьор, Емануил Манолов – бивш футболист, Петър Гогов – политик, Божидар Илиев.

Избран бе и контролен съвет в състав от трима души.

Дейността на НКС е многостранна – от организиране, в съдействие със спортните клубове, на екскурзии, през изработване на различни рекламни и агитационни материали, до извършване на възпитателна работа с цел затвърждаване на славистките ценности и добродетели.

Усилията на тези хора няма да бъдат напразни, ако се включим активно и всички ние – тези, на които "Славия" не е само радост и болка, но и съдба!


Уеб Дизайн Xtreme Sutdio © Всички права запазени НКС 2014